Ένας 16χρονος οδηγός στο WRC! [Vid]

Ένας 16χρονος οδηγός στο WRC! [Vid]

Ένας 16χρονος οδηγός στο WRC! [Vid]

    Ο Κάλε Ροβάνπερα, το 16χρονο ανερχόμενο αστέρι στους αγώνες ράλλυ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει με την Ford M-Sport για την σεζόν 2018!

    Συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας νέων οδηγών κατεβαίνει. Τώρα φτάσαμε στους 16χρονους! Ο 16χρονος Κάλε Ροβάνπερα γιός του παλιού οδηγού Χάρι Ροβάνπερα, ο οποίος έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη της Red Bull, οδήγησε το αγωνιστικό Fiesta σε δοκιμές για την M-Sport την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ροβάνπερα θα κάνει επίσημες δοκιμές στα 17α γενέθλιά του την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να κάνει το ντεμπούτο του στο WRC, στο Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας 26 ημέρες αργότερα. Πριν από εκείνη την ημερομηνία, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Λετονία και τη Φινλανδία - όπου οδηγεί το Skoda Fabia R5 της Toni Gardemeister και την Ιταλία, όπου τρέχει με ένα FPF Sport Peugeot 208 T16 R5.

    Ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας του, Τίμο Τζούκι, δήλωσε ότι η ομάδα της M-Sport είναι ο πιο πιθανός προορισμός για την συνέχιση της καριέρας του πιτσιρικά Ροβάνπερα για την Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο. 

    Έχουμε επιλογές για την επόμενη σεζόν και εξακολουθούμε να μιλάμε σε διάφορους ενδιαφερόμενους , αλλά πιστεύω ότι είναι πιθανό ότι ο Κάλε, θα είναι στο Fiesta στην Ουαλία φέτος και πολύ πιθανό και για την επόμενη σεζόν.
    
    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κάλε είναι έτοιμος για το WRC. Αν κάποιος μου τηλεφωνήσει και μου πει πως θέλουν τον μικρό σε ένα WRC και όχι σε ένα R5, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Τον ξέρω καλά και ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του. Έχω καλή εμπειρία και γνωρίζω πόσο καλοί είναι οι νέοι οδηγοί, αλλά ο Κάλε είναι πολύ δυνατός και το R5 είναι μια χαρά για την ώρα. Αυτό που χρειαζόμαστε επίσης, είναι η εμπειρία και τα χιλιόμετρα σε ένα WRC.

    Ο Ροβάνπερα εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον Μάλκομ Γουίλσον (το αφεντικό της M-Sport) με την τεχνική του κατάρτηση και το ταλέντο του. 

    Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε τον Kάλε σε ένα από τα αυτοκίνητά μας για το Rally GB και ίσως στην ομάδα μας για το WRC του επόμενου έτους. Εξαρτάται πάντως από πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να βρούμε κάτι να κάνουμε μαζί αυτή τη στιγμή. Είναι πιθανότατα ο πιο ταλαντούχος νεαρός αυτή τη στιγμή, οπότε το να τον έχουμε μαζί μας θα είναι υπέροχο.

    Ο Τίμο Τζούκι έχει μακρά ιστορία με την M-Sport, έχοντας στείλει στην ομάδα, οδηγούς παγκόσμιας κλάσης στο παρελθόν όπως τον Μίκο Χίρβονεν, Τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και τώρα τον Τίμου Σούνινεν στην ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο το ενδιαφέρον της Porsche για τη Formula1

    Ο επικεφαλής οικονομικών της Porsche επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της γερμανικής μάρκας να παρέχει κινητήρες στη Formula1 από

10 McLaren 570S ντυμένες στα αγωνιστικά τους

    Το τελευταίο δημιούργημα του ειδικού τμήματος MSO (McLaren Special Operations) της McLaren είναι δέκα ιδιαίτερα μοντέλα MSO

Το πρώτο ελληνικό GT-R που γράφει το 400αρι σε 7άρια

    Τον περασμένο Νοέμβριο στο drag day που είχε γίνει στο αεροδρόμιο της Θήβας, το Nissan GT-R του Χρήστου Κιγκουριά κατάφερε