Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

    Η παραγωγή της Koenigsegg Agera σταμάτησε, με τον Σουηδό κατασκευαστή να το γιορτάζει με δύο ειδικές εκδόσεις, που ονομάζονται Thor και Väder.

    Οι δύο τελευταίες Agera ολοκληρώνουν το τρίο των Final Editions για την Koenigsegg, με την πρώτη να έχει κάνει ντεμπούτο το 2016. Οι Thor και Väder βασίζονται στην Agera RS και διαθέτουν όλα τον επιπλέον εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος.

    Η Thor έχει carbon φινίρισμα δύο τόνων, με τμήματα του αμαξώματος να έχουν διαμαντένιο φινίρισμα. Η συγκεκριμένο Agera RS διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό πτερύγιο στυλ Le Mans για αυξημένη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και διαθέτει τo αεροδυναμικό πακέτο της Koenigsegg.

    Η Väder από την άλλη πλευρά έχει τελειώσει carbon φινίρισμα και διαθέτει δύο μικρά πίσω πτερύγια καθώς και λεπτομέρειες λευκού χρυσού. Η μεγαλύτερη πίσω ενεργή πτέρυγα διαθέτει μοναδικές εγκοπές, που αποκαλύπτουν την εσωτερική λειτουργία της.

    Και οι δύο τελικές εκδόσεις έχουν επίσης προσαρμοσμένες μπροστινές πτέρυγες, μεγαλύτερα μπροστινά και πίσω spoiler και αναβάθμιση του κινητήρα 1MW. Σας θυμίζω ότι ο κινητήρας 1MW της Koenigsegg είναι ένας V8, 5.0-λίτρων, twin-turbo, που αποδίδει 1.360 PS.

    Ένας τέτοιος κινητήρας τροφοδοτούσε την Koenigsegg Agera RS που έσπασε πέντε παγκόσμια ρεκόρ σε δημόσιο δρόμο στη Νεβάδα. Το αυτοκίνητο ρεκόρ έφθασε τότε τα 457,94 km/h, καθιστώντας το το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο επόμενος «βασιλιάς» της ταχύτητας

    Με μία teaser φωτογραφία, η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος της Agera RS, του ταχύτερου αυτοκινήτου του κόσμου, βρίσκε

Koenigsegg: Η Agera RS είναι ικανή για ταχύτητες άνω των 482 χλμ/ώρα

    Τον περασμένο Νοέμβριο η Koenigsegg σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής που μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρ

Τα 386 km/h έφτασε η Koenigsegg One:1 στην ευθεία

    To Vmax200 είναι ένα event στην Αγγλία, στο οποίο οδηγοί πηγαίνουν για να δοκιμάσουν την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου το