Η επιτομή της πολυτέλειας από την Lexus (vid)

Η επιτομή της πολυτέλειας από την Lexus (vid)

Η επιτομή της πολυτέλειας από την Lexus (vid)

    Η 5η γενιά της ναυαρχίδας της Lexus παρουσιάστηκε επίσημα στην φετινή Έκθεση του Ντιτρόιτ.

    Το νέο LS είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα της φίρμας, GA-L, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο LC 500 coupe. Το ιαπωνικό πολυτελές sedan, εκτός από την αναβάθμιση σε αισθητικό επίπεδο διαθέτει και μια σειρά ουσιαστικών βελτιώσεων στα μηχανικά μέρη αλλά και σε τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την άνεση, την πολυτέλεια και την ασφάλεια. 

    H ιαπωνική λιμουζίνα είναι ένα αυτοκίνητο με συμπυκνωμένη όλη της τεχνογνωσία και την τεχνολογία της Toyota, η οποία έχει μεταφερθεί στη θυγατρική Lexus. 

    Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, με μία γρήγορη ματιά παρατηρούμε ότι το νέο μοντέλο έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά σε ότι αγορά τον προκάτοχό του. Αλλαγές υπάρχουν κυρίως σε ότι αφορά την εμπρός σχεδίαση, δίνοντας ένα πιο επιθετικό λουκ, αλλά και στις ζάντες που πλέον είναι 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά τοποθετούνται και 20 ιντσών. 

    Συνολικά η σχεδίαση του αμαξώματος διέπει δάφνες σε ότι αφορά την αεροδυναμική, προσφέροντας μειωμένο επίπεδο θορύβου και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Για την μείωση του θορύβου, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν ρυθμίσει την εξάτμιση και έχουν εγκαταστήσει ένα ενεργό σύστημα μείωσης του θορύβου στην καμπίνα. 

    Όπως και ο προκάτοχός του, το επίπεδο εξολισμού και άνεσης στο εσωτερικό είναι κορυφαίο. Η Lexus εγκατέστησε ένα υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα της Mark Levinson, αναβάθμισε το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης, που πλέον διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ δε λείπει και το έγχρωμο head-up display.

    Κάτω από το καπό βρίσκουμε έναν νέο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 421 ίπους και 61,2 χλγμ ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων. Υιοθετείται, παράλληλα και το εξελιγμένο σύστημα Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), που περιλαμβάνει όλες τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης, ενισχυμένες τώρα με το σοφιστικέ Lexus Safety System+.

Lexus LS 500 reveal video: "Forged from Passion"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lexus LS F SPORT με 415 ίππους

    Το LS ήταν το πρώτο μοντέλο της Lexus, θυγατρικής της Toyota.

Lexus LC 500, έγινε υβριδικό με 359 ίππους

Το κουπέ LC 500 της Lexus έκλεψε την παράσταση τις αρχές του χρόνου στην έκθεση του Ντιτρόιτ, ενώ τώρα, επί ευρωπαϊκού

Lexus RC F GT3 2017 [Vid]

    Έτοιμο να πατήσει στην πίστα είναι το νέο αγωνιστικό RC F GT3, το οποίο εξέλιξε η Lexus Gazoo Racing.