Με 1.100 ίππους το Project One της Mercedes

Με 1.100 ίππους το Project One της Mercedes

Με 1.100 ίππους το Project One της Mercedes

    Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για το Mercedes Project One το αυτοκίνητο της AMG που μεταφέρει την τεχνολογία της F1 στο δρόμο.

    Σαν διαφημιστική καμπάνια στο YouTube είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της AMG, Τομπίας Μερς για το πολυαναμενόμενο Mercedes Project One. Το υπεραυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας που θα κινείται από τον συνδυασμό ενός κινητήρα 1.6 λίτρων και τεσσάρων ηλεκτρικών κινητήρων, θα αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους αλλά όχι περισσότερους από 1.100, όπως αποκάλυψε ο Μερς. 

    Σχετικά με το βάρος υπάρχει μια σύγχυση ακόμη, καθώς όλοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις πολλές και διαφορετικές δηλώσεις, έτσι αρχικά θεωρούσαμε ότι το βάρος δεν θα ξεπεράσει τα 1.200 κιλά, ωστόσο στις πρόσφατες δηλώσεις ο Γερμανός τόνισε πως το αυτοκίνητο θα είναι βαρύτερο και μπορεί να αγγίξει τα 1.400 κιλά. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, η κάθετη δύναμη που θα είναι ικανό να παράγει το αυτοκίνητο, θα είναι στο μισό του βάρους του, περίπου στα 700 χλγρ. 

    Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν και δεν είναι ο καλύτερος ανάμεσα στα διαθέσιμα supercars, καθώς η McLaren Senna έχει ανακοινωθεί ήδη πως θα αγγίζει τα 800 χλγρ. κάθετης δύναμης. Παρόλα αυτά το εντυπωσιακό με το Mercedes Project One είναι πως αυτή η τιμή δύναμης επιτυγχάνεται με ελάχιστα φτερά, αεροτομές και άλλα βοηθήματα που εξέχουν. Η αεροδυναμική της Mercedes εντοπίζεται σε αεραγωγούς και συνολική σχεδίαση και δίνει και την επιβλητική εμφάνιση στο αυτοκίνητο. 

    Χάρη σε όλα τα παραπάνω ολόκληρη η παραγωγή του Mercedes Project One έχει προπωληθεί, έστω και αν το αυτοκίνητο αναμένεται να κοστίζει περίπου 2.000.000€. Μάλιστα η Mercedes αναγκάστηκε να απορρίψει πολλές αιτήσεις αγοράς καθώς δέχτηκε 1.100 αλλα προτίμησε να περιορίσει την παραγωγή στα 274 κομμάτια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mercedes-AMG CLS53 και E53. Οι πρώτες υβριδικές AMG

    Η Mercedes-AMG παρουσιάζει τις 53 εκδόσεις των CLS, E-Class coupe και E-Class Cabriolet.

Νέα Mercedes-AMG G63 2018

    Η Mercedes παρουσιάζει την G63 AMG έκδοση της νέας G-Glass.

Πολυτελές σκάφος ετοιμάζει η AMG

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και πιο στενή σχέση μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών κατασκευής πολυτελών