Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

    Η Porsche ετοιμάζεται προκειμένου το 2019 να ξεκινήσει την παραγωγή του Mission E και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Albrecht Reimold, διευθυντής παραγωγής της εταιρίας είπε πως έχουν βάλει ως αρχικό στόχο τις 20.000 μονάδες ετησίως, με αρχική τιμή τις €65.000 με €75.000, αλλά μπορούν να αυξήσουν το νούμερο αυτό, αν υπάρξει η ζήτηση. Το Mission E θα έχει κύκλο ζωής 5-7 ετών και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης.

    Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία 536 άλογα και η κορυφαία 670 άλογα. Όλες θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.

    Ο μπροστά ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 215 άλογα με 300 Nm συνεχόμενης ροπής, η οποία θα μπορεί να φτάσει σε μερικές περιπτώσεις και τα 440 Nm. Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 322 άλογα και 340 Nm ροπής και 429 ίππων και 550 Nm ροπής. Η Porsche ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό.

    Το Mission E θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από την Panamera, αλλά θα προσφέρει τους ίδιους χώρους στο εσωτερικό, μιας και η χρήση των ηλεκτροκινητήρων σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, επιτρέπουν την Porsche να επεκτείνει το εσωτερικό. Ο Stefan Weckbach, επικεφαλής ανάπτυξης του αυτοκινήτου δήλωσε πως το μοντέλο θα είναι ένα σεντάν της C κατηγορίας, αλλά το εσωτερικό του θα έχει το μέγεθος ενός σεντάν της D κατηγορίας.

    Η Porsche θέλει το Mission E να είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο επιδόσεων, κάνοντας το μοντέλο να έχει άμεσο σύστημα διεύθυνσης και μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες ανθεκτικούς στη θερμότητα, δημιουργώντας έτσι ένα σύνθετο κύκλωμα ψύξης, προκειμένου να εξασφαλίσει πως η απόδοση του αυτοκινήτου θα παραμείνει σταθερή και επαναλαμβανόμενη.

    Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η αυτονομία, σε πραγματικές συνθήκες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Porsche θα φτάνει τα 480 χλμ, με το 80% των μπαταριών να φορτίζουν μέσα σε 20 λεπτά ή λιγότερο, όταν γίνεται χρήση ταχυφορτιστή 800V ή 400V.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 δις ευρώ επενδύει η Porsche στην ηλεκτροκίνηση

    Η Porsche μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στα νερά της ηλεκτροκίνησης και αυτό φαίνεται από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μ

H Rimac teasάρει το νέο της hypercar [Vid]

    Η Rimac Automobili μετά την teaser φωτογραφία του νέου της ηλεκτρικού hypercar που ετοιμάζει, συνεχίζει το teasάρισμα δίνον

Το επόμενο Corsa θα είναι και ηλεκτροκίνητο

    Ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Μίκαελ Λοχσέλερ, επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά του Corsa θα έχει στη