Η Williams παρουσίασε την FW41 [Vid]

Η Williams παρουσίασε την FW41 [Vid]

Η Williams παρουσίασε την FW41 [Vid]

    Παρουσιάστηκε η FW41, το φετινό μονοθέσιο της Williams, η οποία θα έχει για ηγέτη τον 19χρονο Lance Stroll με δεύτερο οδηγό τον Ρώσο ρούκι της Formula 1, Sergey Sirotkin.

    Με νέα αεροδυναμική φιλοσοφία παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της Williams για το 2018. Η FW41 σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή, Πάντι Λόου και τον αεροδυναμιστή, Ντιρκ ντε Μπιρ, διαθέτει ακόμη και μη εμφανή χαρακτηριστικά που οδηγούν σε αυτή τη νέα φιλοσοφία αεροδυναμικής και γεμίζει τους ανθρώπους της ομάδας, με πρώτη και καλύτερη την αγωνιστική διευθύντρια, Κλερ Ουίλιαμς με αυτοπεποίθηση για το 2018. 

 

 

    Το μονοθέσιο είναι το δεύτερο μονοθέσιο που βλέπουμε με το υποχρεωτικό Halo το οποίο είναι λευκό στην προκειμένη περίπτωση. Όσο και αν έχει γίνει σημαντική προσπάθεια να ενταχθεί στην συνολική εικόνα του αυτοκινήτου, είναι εμφανές και ήδη δεν δέχεται και τα πιο κολακευτικά σχόλια. Αυτό όμως είναι κάτι που πιθανότατα θα συνεχιστεί στις παρουσιάσεις και των υπολοίπων ομάδων. 

    Τα χρώματα της FW41 είναι βεβαίως αυτά που οφείλει η ομάδα βάσει συμφωνίας με την Martini, ωστόσο υπάρχει περισσότερο μαύρο στο ρύγχος και στα πλαϊνά. Το μονοθέσιο που θα κινείται από τον κινητήρα της Mercedes θα έχουν στη διάθεσή τους φέτος οι Λανς Στρολ και Σεργκέι Σιρότκιν. Ο Στρολ αν και δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 χρόνια του αναλαμβάνει έτσι το ρόλο του πρώτου πιλότου της ομάδας, καθώς στο πλευρό του είναι ο ρούκι της F1 φέτος, ο 23χρονος Ρώσος. Την εξέλιξη και τις δοκιμές του μονοθεσίου έχει αναλάβει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αμερικανική Haas έκανε την αρχή για το 2018 [Vid]

    Η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο για τους αγώνες του 2018 είναι η αμερικάνικη Haas.

Επίσημο: Alfa Romeo Sauber C37 33 χρόνια μετά [Vid]

    Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας του 1985 ήταν ο τελευταίος αγώνας που επίσημα συμμετείχε η Alfa Romeo τροφοδοτώντας με κινητήρε

Renault R.S.18 [Vid]

    Παρουσιάστηκε η R.S.