Επίσημο: Alfa Romeo Sauber C37 33 χρόνια μετά [Vid]

Επίσημο: Alfa Romeo Sauber C37 33 χρόνια μετά [Vid]

Επίσημο: Alfa Romeo Sauber C37 33 χρόνια μετά [Vid]

    Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας του 1985 ήταν ο τελευταίος αγώνας που επίσημα συμμετείχε η Alfa Romeo τροφοδοτώντας με κινητήρες την ομάδα της Benetton με τους Ρικάρντο Πατρέζε και Έντι Τσίβερ. Πέρασαν 33 χρόνια από τότε και η Alfa Romeo σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν απούσα από το κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός του πλανήτη. Το πρωτάθλημα της Formula 1.

    Mπορεί το logo να υπήρχε στα μονοθέσια της Ferrari τα τελευταία χρόνια, αλλά μόνο για καθαρά διαφημιστικούς λόγους. Όμως το 2018 είναι η χρονιά που η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1 και επιστρέφει μάλιστα από εκεί που αποχαιρέτησε το θεσμό πριν από 33 χρόνια. Από το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, με το οποίο στις  25 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

    Η Alfa Romeo λοιπόν θα είναι ο επίσημος χορηγός (και κάτι ακόμα) στην ομάδα της Sauber. Μια πολύ έξυπνη κίνηση του προέδρου της FCA Σέρτζιο Μαρκιόνε που θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη δύναμή της στην παγκόσμια αγορά και μετά να την... πουλήσει.

    Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα θα χρησιμοποιεί και φέτος κινητήρες Ferrari που σημαίνει ότι μπορεί η συνεργασία να επεκταθεί (καθώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) με στόχο τα καλύτερα πλασαρίσματα στους αγώνες που θα της προσθέσουν και διαφορετική αξία. Οδηγοί είναι δύο νέα παιδιά ο Σουηδός Έρικσον και ο Γάλλος Λεκλέρκ που ανήκει στην ομάδα της Ferrari. 

    Ραντεβού λοιπόν στην πίστα της Βαρκελώνης στις 26 Φεβρουαρίου με 1η Μαρτίου για την πρώτη επίσημη δοκιμή όλων των ομάδων εν όψει 2018.

    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sauber: Θέλουμε να γίνουμε εργοστασιακή ομάδα της Alfa Romeo

    Η διαδικασία της ανάκλησης τελικά μπορεί να εφαρμοστεί και στις καλύτερες οικογένειες, όπως είναι αυτή της Mercedes και μάλ

20 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του μονοθεσίου της Alfa Romeo Sauber

    Σαν σήμερα, ακριβώς πριν δύο μήνες, η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Sauber F1 Team προκειμένου η ιταλική εταιρ

Επίσημο: McLaren MCL33

    Η ομάδα της McLaren παρουσίασε την MCL33, το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί το 2018 και κουβαλάει όλες τις ελπίδες της μετά