Η Aston Martin ανακαλεί 3.873 DB11 λόγω Mercedes-Benz

Η Aston Martin ανακαλεί 3.873 DB11 λόγω Mercedes-Benz

Η Aston Martin ανακαλεί 3.873 DB11 λόγω Mercedes-Benz

    Η Aston Martin ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση όλων των νέων DB11 που κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 2015, 3.873 στον αριθμό, λόγω προβλημάτων σε εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης που προέρχονται από την Mercedes-Benz και μπορεί να προκαλέσουν το άνοιγμα των αερόσακων.

    Πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα με την μη επαρκή γείωση στη κολόνα τιμονιού, που έχει οδηγήσει στην ανάκληση 2.336 αυτοκινήτων της Mercedes στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος.

    Αρκετοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Mercedes έχουν αναφέρει τραυματισμούς λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ για την ώρα κανείς ιδιοκτήτης της Aston Martin δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Η βρετανική εταιρία θα επιδιορθώσει δωρεάν τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, με τις επισκευές να απαιτούν λιγότερο από 2 ώρες εργασίας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεκόρ πωλήσεων το 2017 έκανε η Aston Martin

    Το 2017 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την Aston Martin, μιας και έκανε ρεκόρ πωλήσεων χάρη στη νέα DB11, ενώ για πρώτη φορ

Aston Martin ΑΜ-RB 001: Η πρώτη εμφάνιση στο Παρίσι

    Οι κάτοικοι του Παρισιού είναι οι πρώτοι που είδαν από κοντά το νέο μοντέλο της Aston Martin AM-RB 001.

Μια Aston Martin Vanquish αποκλειστικά για συλλέκτες!

    Λίγο μετά την παρουσίαση της κλειστής Vanquish Zagato, η Aston Martin παρουσίασε και την ανοιχτή έκδοση Volante στη συνεχιζ