Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro θα ξεπεράσει τις προσδοκίες

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro θα ξεπεράσει τις προσδοκίες

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro θα ξεπεράσει τις προσδοκίες

    Η Aston Martin στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο παρουσίασε την Valkyrie AMR Pro, την ειδική έκδοση της Valkyrie, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Η πιο ακραία έκδοση της Valkyrie θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες και φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, λιγότερο βάρος χάρη στο ελαφρύτερο carbon σώμα, με την Aston Martin τότε να ανακοινώνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει τα 400+ χλμ/ώρα στην ευθεία και να παράγει 3,3 Gs στις στροφές.

    Χάρη στα φρένα προερχόμενα από την Formula 1, το αυτοκίνητο παράγει 3,5 Gs κατά το φρενάρισμα, με αρκετά εξαρτήματα της ανάρτησης να αντικαθίστανται από carbon μέρη, με τα παράθυρα να είναι κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό.

    Με την εξέλιξη του αυτοκινήτου που έχει κάνει sold out προτού καν παρουσιαστεί, να συνεχίζεται έτσι ώστε οι παραδόσεις του να ξεκινήσουν το 2020, ο Adrian Newey της Red Bull Racing, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως οι επιδόσεις του μοντέλου παραγωγής θα είναι ακόμη καλύτερες από αυτές που έχει ανακοινώσει η εταιρία. Όπως είπε, τα νούμερα αυτά ανακοινώθηκαν κατά την πρώιμη φάση ανάπτυξης του μοντέλου και πλέον έχουν διαπιστώσει πως είναι αρκετά συντηρητικά.

    Η Aston Martin αναφέρει πως ο υβριδικός V12 6,5-λίτρων κινητήρας αποδίδει περισσότερα από 1.100 άλογα, με το σύστημα ελέγχου εκπομπών να τροποποιείται. Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro φορά μικρότερες ζάντες 18″ και τα αγωνιστικά ελαστικά της Michelin που φορούν τα LMP1 αγωνιστικά. Όλες οι παραπάνω αναβαθμίσεις, κάνουν το αυτοκίνητο να έχει εφάμιλλες επιδόσεις με αυτές ενός μονοθεσίου της Formula 1, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 362 χλμ/ώρα, με το βάρος της να μην ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Μάλιστα ο οδηγός κάθε Valkyrie AMR Pro θα περνά από μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης, ενώ θα κάνει και δοκιμές στον προσομοιωτή και στις εγκαταστάσεις της Aston Martin Red Bull Racing.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες φωτογραφίες της Aston Martin Valkyrie

    Χωρίς να κάνει μεγάλη επιτυχία, η Aston Martin δημοσίευσε στο Instagram τρεις νέες φωτογραφίες με το πολύ-αναμενόμενο hyper

Aston Martin Valkyrie με AMR Track Performance Pack

    Η Aston Martin ανακοίνωσε πως οι 150 πελάτες της Valkyrie θα μπορούν να επιλέξουν και το πακέτο AMR Track Performance.