«Φρένο» στο R8 e-tron από Audi

«Φρένο» στο R8 e-tron από Audi

«Φρένο» στο R8 e-tron από Audi

    Η Audi έβαλε... φρένο στην παραγωγή του R8 e-tron, αφού έχει πουλήσει λιγότερα από 100 κομμάτια του πλήρως ηλεκτρικού της μοντέλου.

    Σε αποτυχία εξελίχθηκε η πώληση του R8 e-tron και η Audi αποφάσισε να βάλει... φρένο στην παραγωγή του. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας παρουσιάστηκε πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης όντας βασισμένο στη δεύτερη γενιά του R8.

    Όμως, πούλησε λιγότερα από 100 κομμάτια, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Audi, με τον λόγο, κατά πάσα πιθανότητα, που οι πελάτες δεν το προτίμησαν να είναι και η υψηλή τιμή του, αφού κόστιζε 1 εκατομμύριο ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι το R8 e-tron... φορούσε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που απέδιδαν συνολικά 456 ίππους και 921 Nm ροπή, με τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται στους πίσω τροχούς. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, έπιανε τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δεύτερα και μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Audi το αφεντικό της Lamborghini

Μετά από έντεκα χρόνια στο τιμόνι της Lamborghini, αναλαμβάνει ο Στέφαν Βίνκελμαν την quattro, η οποία κατασκευάζει μετ

Η Dallas Performance κάνει στραγάλια τα άλογα του Audi R8 V10 Plus

    Η Dallas Performance μας έχει συνηθίσει σε μηχανικά πακέτα βελτίωσης του V10 5,2-λίτρων κινητήρα της Lamborghini Gallardo κ

Η Audi δεν θα βγάλει τον 2,0 λίτρο κινητήρα με τα 420 άλογα.

    Ο Stephan Reil, επικεφαλής μηχανικός της Quattro GmbH, θυγατρική της Audi, δήλωσε ότι η Audi έχει σταματήσει την εξέλιξη το