Το νέο Audi A8 έχει 23 ηχεία με απόδοση 1.920 watts

Το νέο Audi A8 έχει 23 ηχεία με απόδοση 1.920 watts

Το νέο Audi A8 έχει 23 ηχεία με απόδοση 1.920 watts

    H Audi συνεχίζει τη συνεργασία της με την κορυφαία εταιρία ήχου, Bang & Olufsen, και από κοινού προσφέρουν ένα κορυφαίο ηχοσύστημα για τη νέα ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας, που παρουσιάστηκε πριν από ενάμιση μήνα.

    Το προηγμένο σύστημα είναι ειδικά εξελιγμένο για το νέο A8, και διαθέτει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 23 ηχεία, που διαθέτουν εξαιρετικά ελαφριούς μαγνήτες νεοδυμίου για να διατηρούν χαμηλές τις στρεβλώσεις και να εξασφαλίζουν κρυστάλλινη ποιότητα. Οι δύο εταιρείες δηλώνουν ότι ακούγεται άριστα όταν ακούς κλασική μουσική ή οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής, που δεν έχει αλλοιωθεί με τεχνητά εφέ.

    Η Audi κατάφερε να τοποθετήσει τόσα πολλά ηχεία, βάζοντας δύο στις μπροστά κολόνες, και άλλα δύο στο οροφή -επάνω από τα πίσω καθίσματα- για να εγγυηθεί ο surround ήχος. Συνολικά, το Bang & Olfusen έχει απόδοση 1.920 watts και είναι σε θέση να προσφέρει κορυφαία 3D ακουστική εμπειρία χάρη στον επεξεργαστή ψηφιακών σημάτων.

    Με το που ανοίγεις το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ξεπροβάλλουν αυτόματα από το ταμπλό τα δύο tweeter, τα οποία διαθέτουν την τεχνολογία Acoustic Lens της Bang & Olufsen, με την οποία διασφαλίζεται ότι ο ήχος διανέμεται οριζόντια προς 180 μοίρες. Κάθε ηχείο έρχεται με δικό του ενισχυτή, ενώ ο αλγόριθμος που είναι υπεύθυνος για τον 3D ήχο, αναπτύχθηκε από την Audi σε συνεργασία με το ινστιτούτο Fraunhofer Institute, στο Erlangen της Γερμανίας.

    Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν άπειροι τρόποι να παραμετροποιήσεις τον ήχο, που ελέγχεται από την κεντρική οθόνη αφής του MMI. Οι προνομιούχοι επιβάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να ρυθμίσουν την ένταση των subwoofer, ανεξάρτητα από τα άλλα ηχεία.

    Τέλος, η Audi και η Bang & Olufsen σε καλωσορίζουν με το που ανοίξεις την πόρτα, με τα ηχεία να παίζουν έναν ειδικό ήχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Audi το αφεντικό της Lamborghini

Μετά από έντεκα χρόνια στο τιμόνι της Lamborghini, αναλαμβάνει ο Στέφαν Βίνκελμαν την quattro, η οποία κατασκευάζει μετ

Το Audi RS5 Coupe είναι πιο γρήγορο από ότι αναφέρει η εταιρεία

    Η Audi παρουσίασε το RS5 Coupe το Μάρτιο στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Διευθυντής του

«Φρένο» στο R8 e-tron από Audi

    Η Audi έβαλε...