Το Bluetooth κόντεψε να καταστρέψει το ρεκόρ Γκίνες της BMW M5

Το Bluetooth κόντεψε να καταστρέψει το ρεκόρ Γκίνες της BMW M5

Το Bluetooth κόντεψε να καταστρέψει το ρεκόρ Γκίνες της BMW M5

    Πριν λίγο καιρό η BMW κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες με τη νέα M5 η οποία έκανε drift για 8 ώρες συνεχόμενα. Μάλιστα για να καταφέρει αυτό το ρεκόρ χρειάστηκε ν γίνει ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση.

    Σίγουρα το να καταφέρεις να κάνεις drift για 8 ώρες σερί έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Τι είναι όμως, αυτό που δημιούργησε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το εγχείρημα; Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο εν κινήσει ανεφοδιασμός ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή οι σωματικές ανάγκες του οδηγού. Ωστόσο, όλη η προσπάθεια κινδύνευσε να καταστραφεί από το Bluetooth του αυτοκινήτου.

    Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως. Όταν η M5 επρόκειτο να ανεφοδιαστεί ο Γιόχαν Σβαρτζ που οδηγούσε τη M5 που έκανε το drift έπρεπε να μπορεί να συνεννοείται σε πραγματικό χρόνο με τον οδηγό του αυτοκινήτου που θα έκανε τον ανεφοδιασμό. Στην αρχή χρησιμοποίησαν walkie-talkie όμως επειδή αυτό απαιτούσε να παίρνει ο Σβαρτζ το ένα του χέρι από το τιμόνι, σκέφτηκαν να συγχρονίσουν τα Bluetooth των αυτοκινήτων με τα κινητά τους.

    Όμως, το Bluetooth στο αυτοκίνητο του Σβαρτζ αρνούνταν να "δει" το κινητό του. Έτσι, έπρεπε να κάνει επανεκκίνηση τόσο στο infotainment όσο και στο κινητό του και όλα αυτά ενώ προσπαθούσε να συνεχίσει το drift.

    Η νέα BMW M5 είναι τετρακίνητη αλλά έχει και ένα οδηγικό προφίλ στο οποίο στέλνει την κίνηση μόνο πίσω. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί ενώ ο Σβαρτζ είχε επιλέξει το πισωκίνητο προφίλ, ξαφνικά το αυτοκίντο αποφάσισε να ξαναγίνει τετρακίνητο.

    Ο Σβαρτζ αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα όπως η κατανάλωση κάποιων σνακ, το ότι έπρεπε να πίνει νερό αλλά και η εξυπηρέτηση των σωματικών αναγκών του. Μάλιστα, για το θέμα της ούρησης είχε τοποθετηθεί καθετήρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η BMW σκέφτεται την Z4 M Performance

    Ο Dirk Hacker, ο αντιπρόεδρος του τμήματος M της BMW, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η νέα Z4 θα προσφέρεται σε M Pe

Σταματάει την παραγωγή της M3 η BMW

    Αυτό ισχυρίζεται το έγκυρο BMWBlog, καθώς σκοπός της βαυαρέζικης φίρμας είναι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εξέλιξη της

BMW Μ5: Πηγαίνοντας με το πλάι για 8 ώρες [Vid]

    Η βαυαρική φίρμα πέτυχε κάτι μοναδικό, ντριφτάροντας με την καινούργια M5 επί οκτώ συνεχόμενες ώρες και κάνοντας ανεφοδιασμ