Επίσημο: BMW Vision iNext concept

Επίσημο: BMW Vision iNext concept

Επίσημο: BMW Vision iNext concept

    Η BMW παρουσίασε και επισήμως το νέο της πρωτότυπο, το Vision iNext, το οποίο ουσιαστικά μας δίνει μία γεύση από το μέλλον της βαυαρικής μάρκας. Σύμφωνα με τον Harald Kruger, Πρόεδρο Δ.Σ. του BMW Group «το iNEXT project θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το μέλλον μας, από το οποίο θα επωφεληθούν ολόκληρη η εταιρία και οι μάρκες της».

    Έχοντας πλέον μία δεκαετία εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση, η BMW επιχειρεί το επόμενο βήμα της. Αυτό είναι η πλήρης ενσωμάτωση των στρατηγικών καινοτομιών Autonomy + Connectivity + Electric + Services (Αυτονομία + Συνδεσιμότητα + Ηλεκτροκίνηση + Υπηρεσίες) σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

    Η σχεδίαση είναι ότι πιο φουτουριστικό έχουμε δει από την BMW και σύμφωνα με την ίδια αποτυπώνει οπτικά τις καινοτομίες του αυτοκινήτου και μας δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα της μάρκας στο μέλλον. Οι χειρολαβές είναι αόρατες και εμφανίζονται μόλις πλησιάζεις το αυτοκίνητο, ενώ οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά.

    Το BMW Vision iNext έχει δύο προγράμματα λειτουργίας, το Boost mode και το Ease Mode. Στο πρώτο έχει ο οδηγός τον έλεγχο, ενώ στο δεύτερο το αυτοκίνητο είναι πλήρως αυτόνομο και μεταμορφώνει το εσωτερικό του σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.Η μεγαλύτερη καινοτομία του πάντως είναι η… αόρατη τεχνολογία. Σύμφωνα με την BMW στο μέλλον τα αυτοκίνητά της δεν θα έχουν οθόνες. Απλώς θα εμφανίζονται πάνω σε ξύλινες ή υφασμάτινες επιφάνειες οι απαραίτητες λειτουργίες, όταν ζητηθεί από τον οδηγό ή τους επιβάτες. Πληροφορίες που θα προβάλλονται από προτζέκτορα και θα είναι ελέγξιμες μέσω χειρονομιών και αφής.

    Η έκδοση παραγωγής του BMW iNEXT (πιθανότατα θα λέγεται i9) θα γίνει η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα για τη μάρκα και η παραγωγή στο Dingolfing προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021. Δείτε πιο κάτω στο εντυπωσιακό video το… μέλλον της BMW!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2021 στην αγορά η BMW i4

    Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου της BMW στην έκθεση του Παρισιού, η γερμανική εταιρία μέσω του CEO της, Harald Kruger,

Η BMW ετοιμάζει την i9

    Η BMW εδώ και αρκετό καιρό δείχνει εμπράκτως την πίστη της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα το έχει κάνει με ιδιαίτερη

Το BMW X7 καταστράφηκε στο δρόμο για το Ντιτρόιτ

    Η BMW είχε αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα στο περίπτερό της στην έκθεση του Ντιτρόιτ δεν είχε όμως το πολυτελές X7 που χάλασε