Νέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti σε τέσσερις χρωματισμούς

Νέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti σε τέσσερις χρωματισμούς

Νέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti σε τέσσερις χρωματισμούς

    Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι η 488 GTB Pista είναι από τις πιο γρήγορες και εστιασμένες Ferrari που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Την έχουμε δει να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 2,26 δλ., οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως στην ιδιόκτητη πίστα δοκιμών τους (το Fiorano) μπορεί να πετύχει καλύτερο χρόνο ακόμα και από την επική LaFerrari, ενώ για την εμφάνιση δεν αρκεί παρά μια φωτογραφία για να συγκλονιστούμε.

    Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολλές, από μία ακόμα πιο ειδική έκδοση κιόλας.

piloti-ferrari-argento-nurburgring-2.jpg

    Η 488 GTB Pista Piloti δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τον περσινό τίτλο της ιταλικής εταιρίας στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής WEC (World Endurance Championship), στην κατηγορία Pro. Η εμφάνιση φέρει πολλά στοιχεία από την αγωνιστική 488 GTE, όπως την ιταλική σημαία κατά μήκος του αμαξώματος -και όχι μόνο-, το μαύρο ματ χρώμα στα αεροδυναμικά βοηθήματα, το αυτοκόλλητο «PRO» στο εμπρός μέρος (η κατηγορία στην οποία συμμετέχει η Ferrari, όπως είπαμε) και το νούμερο 51, προς τιμήν του αυτοκινήτου-πρωταθλητή που οδηγούν οι Alessandro Pier Guidi και James Calado.

piloti-ferrari-nero-daytona.jpg

    Στο εσωτερικό δεσπόζει η μαύρη alcantara σε κάθε σπιθαμή των επενδύσεων, μα πάνω από όλα, τα χρώματα της Ιταλίας. Τα καθίσματα, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων, ακόμα και τα πατάκια είναι βαμμένα στο κόκκινο-άσπρο-πράσινο της ιταλικής σημαίας.

piloti-ferrari-blu-tour-de-france.jpg

    Το προϊόν του τμήματος εξατομίκευσης Tailor Made της Ferrari προσφέρει την 488 Pista Piloti σε τρία χρώματα: Argento Nürburgring (ασημί), Nero Daytona (μαύρο), Blu Tour De France (μπλε) και το παραδοσιακό Rosso Corsa (δεν χρειάζεται περιγραφή). Το μόνο πρόβλημα αφορά το γεγονός πως και να διαθέτει κάποιος τις 300.000+ ευρώ που χρειάζονται για την αγορά της, θα πρέπει να ανήκει στο πρόγραμμα Piloti Ferrari, δηλαδή στο ειδικό πρόγραμμα για τους πελάτης του Μαρανέλο που συμμετέχουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες του «Cavallino Rampante».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ferrari σκέφτεται να επαναφέρει την 250 GTO

    Η Ferrari 250 GTO κατασκευάστηκε σε μόλις 39 μονάδες πριν από πενήντα χρόνια και η μάρκα από το Μαρανέλο θέλει να φτιάξει μ

Αυτή είναι η νέα Ferrari 488 Pista Spider

    Η Ferrari στην έκθεση του Παρισιού παρουσιάζει στο ευρωπαϊκό κοινό την 488 Pista Spider, αποκαλύπτοντας τα αναλυτικά τεχνικ

Η Ferrari teasάρει νέο μοντέλο

    Η Ferrari έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία από ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει επίσημα στις 17 Σεπτεμβρίου.