0-100 σε 2,8sec και τελική 340 χλμ η McLaren Senna

0-100 σε 2,8sec και τελική 340 χλμ η McLaren Senna

0-100 σε 2,8sec και τελική 340 χλμ η McLaren Senna

    Μετά την επίσημη αποκάλυψη της McLaren Senna, η βρετανική μάρκα έδωσε στην δημοσιότητα και τις επιδόσεις της οι οποίες αναμενόμενα, για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι συγκλονιστικές. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την McLaren Senna σε αριθμούς.

    Η McLaren Senna αποτελεί ότι πιο ακραίο έχει κατασκευάσει η McLaren σε πολιτική έκδοση και θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε και επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

    Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σε όψη supercar το αμάξωμα του οποίου δίνει προτεραιότητα στην αεροδυναμική, έχοντας πάντως και κάποια αισθητικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Φυσικά είναι γεμάτη με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία μεταβάλλουν την κάθετη δύναμη αναλόγως της ταχύτητά της (παράγουν έως και 800 κιλά κάθετης δύναμης).

    Κάτω από το υπέροχο αμάξωμά της, βρίσκεται το πιο άκαμπτο πλαίσιο για πολιτικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, από την ίδια την McLaren, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη αυτού της McLaren 720S.

    Όσον αφορά στο μοτέρ της τώρα, η McLaren Senna παίρνει πνοή από έναν 4.0 λτ. κινητήρα V8 ο διαθέτει δύο τούρμπο και προέρχεται από την McLaren 720S. Για την περίσταση όμως αποδίδει 800 ίππους (80 παραπάνω όπως είναι προφανές και από την ονομασία της 720S), και 800 Nm ροπής.

    Τιμές που σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.198 κιλών καθιστούν το υπεραυτοκίνητο ικανό να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και του δίνουν τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα.

    Η McLaren Senna θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες, ενώ η τιμή της θα είναι περίπου 850.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren Senna με Carbon Theme αξίας 340.000 Ευρώ

    Η McLaren στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει μια μοναδική Senna, την Senna Carbon Theme, η οποία όπως

H McLaren 720S της MSO στη Εκθεση Γενεύη

    Γεμάτο είναι το περίπτερο της McLaren, στην έκθεση της Γενεύης, καθώς εκτός από την Senna και την αγωνιστική εκδοχή -Senna

Το EVO παρουσιάζει την McLaren Senna [Vid]

    Το βίντεο του EVO, μας δείχνει από κοντά την εκρηκτική McLaren Senna.