Αναβιώνει η εκπληκτική McLaren F1

Αναβιώνει η εκπληκτική McLaren F1

Αναβιώνει η εκπληκτική McLaren F1

    Η McLaren επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει ένα τριθέσιο supercar, εμπνευσμένο από το εμβληματικό μοντέλο F1 της δεκαετίας του Ά90.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού αυτοκινήτου Autocar, το νέο μοντέλο χαρακτηρίζεται από την McLaren ως hyper GT και όχι hypercar, προφανώς για να μην συγκρίνεται ανταγωνιστικά προς το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της, το Ρ1. Η αναγέννηση της F1 θα κατασκευαστεί στον ίδιο ακριβώς αντιτύπων με αυτά του προγόνου της, δηλαδή σε μόλις 106. Μάλιστα, όλα έχουν ήδη πωληθεί.

    Η McLaren F1 του 21ου αιώνα εξελίσσεται με την εσωτερική ονομασία BP23, από το τμήμα ειδικών κατασκευών της εταιρείας. Μια μάλλον πολύ αφηρημένη καλλιτεχνική απεικόνιση της κάτοψης του αμαξώματος που έδωσε στη δημοσιότητα η McLaren, δίνει την πληροφορία της καίριας ιδιαιτερότητας του μοντέλου: της τριθέσιας διάταξης των καθισμάτων, με τη θέση οδήγησης στο κέντρο.  

    Το μοντέλο θα παράγεται μόνο ως κουπέ, χωρίς πιθανές μελλοντικές ανοιχτές εκδόσεις, όπως συνήθως συμβαίνει στα supercars. Η εταιρεία πιστεύει ότι η μεταλλική οροφή είναι η μοναδική που αρμόζει στο απόλυτο GT.

    Παρότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχύς θα παρέχεται από ένα υβριδικό σύστημα όπως στην P1 με κορμό τον twin-turbo V8 κινητήρα των  3.8 λίτρων, κανείς δεν γνωρίζει κάτι για τη μέγιστη ισχύ. Αυτή αναμένεται μικρότερη από τους περίπου 900 ίππους της P1 αλλά μεγαλύτερη των 666 ίππων της 675LT, οπότε πρέπει να περιμένουμε απόδοση στη σφαίρα των 800 ίππων.

    Σίγουρα η McLaren βρήκε ένα νέο «παιχνίδι» για να μας κρατά σε εγρήγορση και σύντομα θα αποκαλυφθούν και περισσότερα ακόμα στοιχεία. Έτσι, μέχρι το 2019 που θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις, θα γνωρίζουμε τα πάντα για την F1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren F1 LM-Spec πωλείται για πάνω από 15 εκατ. δολάρια

    Πριν σχεδόν τρία χρόνια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s σε εκδήλωση που έγινε στο Mon

Έχοντας για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1

    Γνώρισε τον Go Hiramatsu, έναν Ιάπωνα δικηγόρο, ο οποίος έχει επιλέξει να έχει για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1.

Long Tail έκδοση και για την 720S

    Ο επικεφαλής της McLaren, Mike Flewitt, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει LT (Long Tail) έκδοση και για την 720S, η οποία μόλις απ