Ελαφρύτερη και πιο γρήγορη και από P1 η McLaren 720S

Ελαφρύτερη και πιο γρήγορη και από P1 η McLaren 720S

Ελαφρύτερη και πιο γρήγορη και από P1 η McLaren 720S

    Το νέο supercar της Βρετανικής εταιρείας που θα παρουσιαστεί στο Μάρτιο στη Γενεύη, αποκτά εικόνα και αναμένεται να είναι πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορο. 

    Μπορεί στις πίστες της F1 η McLaren να μην έχει βρει ακόμα τον παλιό καλό εαυτό της, αλλά εμπορικά τα sport μοντέλα της έχουν εξαιρετική πορεία.

    Το 2016 η εταιρεία διπλασίασε σχεδόν τις πωλήσεις της, με αιχμή του δόρατος το μοντέλο 650S που πλέον θα αντικατασταθεί από το αναμενόμενο 720S.

        Από τις κατασκοπευτικές εικόνες και από μια καλλιτεχνική απεικόνιση μπορούμε να έχουμε πλέον μια πολύ κοντινή εικόνα όσον αφορά τη σχεδίασή του, που διατηρεί τις έντονες καμπύλες τόσο εμπρός όσο και πίσω.

    Ο θάλαμος των επιβατών είναι μετατοπισμένος αρκετά εμπρός, με τον κινητήρα πάντα στο κέντρο και τη μετάδοση στους πίσω τροχούς. Το πλαίσιο MonocageII που πρόσφατα ανακοίνωσε η εταιρεία είναι επίσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, αλλά πιο ελαφρύ και με καλύτερη σχεδίαση για πιο χαμηλό κέντρο βάρους, βελτιωμένη ορατότητα και ευκολότερη πρόσβαση για τον οδηγό και το συνοδηγό.

    Η McLaren υπόσχεται το βάρος του νέου μοντέλου να μην ξεπερνά τα 1.283 κιλά, τιμή εξαιρετικά χαμηλή για τους 720 ίππους που αναμένεται ότι θα αποδίδει ο γνωστός V8 κινητήρας των 3,8 λίτρων με τα δύο τούρμπο.

    Το γεγονός αυτό θα κάνει την 720S πιο γρήγορη στην πίστα ακόμα και από την κορυφαία υβριδική P1 των 917 ίππων, βάρους 1.550 κιλών, σύμφωνα πάντα με την βρετανική εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren 720S ο αντικαταστάτης της 650S

    Ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017, με νέο 4,0-λίτρων V8 κινητήρα 720 ίππων

Η McLaren 720S με νέο 4,0-λιτρο V8, θα κάνει τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,8 δευτ.

    Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη σημερινή 650S στη γκάμα της βρετανικής μάρκας, θα έχει ένα νέο V8 κινητήρα 4.0 λίτρων.