Νέα γενιά κινητήρων McLaren-BMW

Νέα γενιά κινητήρων McLaren-BMW

Νέα γενιά κινητήρων McLaren-BMW

    Για μία ακόμα φορά οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να κατασκευάσουν μία νέα γενιά κινητήρων, ισχυρότερων και πιο αποδοτικών.

    Δεν είναι μόνο οι οικονομίες κλίμακας αλλά, πολύ περισσότερο, η τεχνογνωσία των δύο αυτών εταίρων, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα με αυτή τη συνεργασία. Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο η αύξηση της ειδικής ισχύος των νέων συνόλων αλλά και η μείωση των παραγόμενων ρύπων. Ενισχυτικά αυτής της προσπάθειας εμπλέκονται και οι εταιρίες Ricardo, Grainer και Worrall με εξειδίκευση στην χύτευση ελαφρών κραμάτων, καθώς επίσης η Lents Composites, μία εκ των κορυφαίων στα σύνθετα υλικά.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren Automotive, Mike Flewitt:

«Αυτό είναι ένα συναρπαστικό σχέδιο, που έχει σκοπό να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Η McLaren έχει μία εξαιρετική φήμη ότι κατασκευάζει τους καλύτερους κινητήρες στον κόσμο... Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε τους κινητήρες μας, ενώ τα οφέλη αυτής της συνεργασίας θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την επόμενη γενιά κινητήρων, όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση του επιχειρηματικού μας πλάνου Track22».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren F1 LM-Spec πωλείται για πάνω από 15 εκατ. δολάρια

    Πριν σχεδόν τρία χρόνια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s σε εκδήλωση που έγινε στο Mon

Έχοντας για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1

    Γνώρισε τον Go Hiramatsu, έναν Ιάπωνα δικηγόρο, ο οποίος έχει επιλέξει να έχει για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1.

Long Tail έκδοση και για την 720S

    Ο επικεφαλής της McLaren, Mike Flewitt, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει LT (Long Tail) έκδοση και για την 720S, η οποία μόλις απ