Ο κινητήρας της Renault δε χώραγε στο μονοθέσιο της McLaren

Ο κινητήρας της Renault δε χώραγε στο μονοθέσιο της McLaren

Ο κινητήρας της Renault δε χώραγε στο μονοθέσιο της McLaren

    Η McLaren μετά το “διαζύγιο” με τη Honda και την στροφή σε κινητήρες Renault είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πώς να χωρέσει τον γαλλικό κινητήρα στο μονοθέσιό της αφού τα δύο σύνολα έχουν αρκετά σημαντικές διαφορές τόσο στο μέγεθος όσο και στη διάταξη.

    Οι τέσσερις κατασκευαστές κινητήρων στη Formula 1 έχουν ακολουθήσει δύο διαφορετικούς τρόπους διάταξης των επί μέρους εξαρτημάτων των υβριδικών συνόλων τους. Mercedes και Honda έχουν τοποθετήσει τον συμπιεστή στο εμπρός μέρος, ακολουθεί το MGU-H και στο πίσω μέρος βρίσκεται το τούρμπο. Από την άλλη, Renault και Ferrari τα τοποθετούν όλα πίσω, συμπιεστή, MGU-H και τούρμπο, με αυτή τη σειρά.

    Με την προσέγγιση της Renault μπορείς να φέρεις τον κινητήρα πιο μπροστά, να τον ψύξεις πιο εύκολα αλλά και να κάνεις πιο κοντό το μονοθέσιο αλλά έχεις το τούρμπο ανάμεσα στις πίσω αναρτήσεις, κάτι που δημιουργεί ως ένα βαθμό, πρόβλημα.

    Προκειμένου να κάνουμε τη μετάβαση από τον ένα κινητήρα στον άλλον έπρεπε να αλλάξουμε το σασί, το σύστημα ψύξης και τη θέση του κιβωτίου αλλά τελικά τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

    Μετά τα τρία “μαύρα” χρόνια με τη Honda η McLaren ελπίζει ότι με τα σύνολα της Renault Θα μπορεί να σταθεί απέναντι σε ομάδες όπως η Force India και η Red Bull.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H McLaren ετοιμάζει την 720S GT3

    Η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση της 720S, η οποία θα υποβληθεί σε εκτενείς

Αγωνιστικό ντεμπούτο στην Κίνα έκανε η McLaren 570S GT4

    Την πρώτη της εμφάνιση στην Κίνα πραγματοποίησε η αγωνιστική McLaren 570S GT4 στην πίστα Goldenport.