Πωλείται η #2 McLaren P1 GTR

Πωλείται η #2 McLaren P1 GTR

Πωλείται η #2 McLaren P1 GTR

    Με μόλις 375 μοντέλα, η McLaren P1 αποτελεί σίγουρα το απόλυτο δημιούργημα της βρετανικής φίρμας. Πόσο μάλλον η αγωνιστική της έκδοση, P1 GTR, η οποία παράχθηκε σε μόλις 35 κομμάτια. Ένα από αυτά και συγκεκριμένα το σασί Νο 2, εθεάθη να πωλείται στην έκθεση της McLaren, στην πόλη του Newport Beach της Καλιφόρνια. 

    Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η εμφάνισή της, βαμμένη σε λευκό χρώμα (Silica White), με μπλε λωρίδες. Προς το παρόν, η τιμή παραμένει άγνωστη, αν και το πιθανότερο είναι να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια δολάρια. Η McLaren P1 GTR διαφοροποιείται ελαφρώς από την έκοση δρόμου. 


    
    Το εμπρός μετατρόχιο είναι 80 χιλιοστά φαρδύτερο, ενώ το ύψος είναι 50 χιλιοστά πιο χαμηλό, «φορώντας» ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με σλικ ελαστικά της Pirelli. Το χαμηλότερο αμάξωμα είναι εξοπλισμένο  με ένα αεροδυναμικό πτερύγιο εμπρός, το οποίο διοχετεύει τη ροή του αέρα προς τα πλευρά του αυτοκινήτου. Τα αγωνιστικών προδιαγραφών πλαϊνά παράθυρα είναι πολυκαρβονικά με συρόμενο παράθυρο από την πλευρά του οδηγού. 

    Στο πίσω μέρος, δεσπόζει μια σταθερή αεροτομή και σε συνδυασμό με τα πτερύγια που βρίσκονται στους εμπρός τροχούς έχει αυξηθεί η αρνητική άντωση κατά 10% ή με άλλα λόγια η κάθετη δύναμη φτάνει τα 660 κιλά στα 240 χλμ./ώρα. 

    ¶λλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο της McLaren P1 GTR είναι οι μεγάλες διπλές εξατμίσεις από κράμα νικελίου-χρωμίου-τιτανίου οι οποίες είναι 6,5 κιλά ελαφρύτερες από την συμβατική εξάτμιση της P1. Τέλος, ο 3,8 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρας σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό παράγουν συνολικά 1.000 ίππους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωνιστικό ντεμπούτο στην Κίνα έκανε η McLaren 570S GT4

    Την πρώτη της εμφάνιση στην Κίνα πραγματοποίησε η αγωνιστική McLaren 570S GT4 στην πίστα Goldenport.

Ο κινητήρας της Renault δε χώραγε στο μονοθέσιο της McLaren

    Η McLaren μετά το “διαζύγιο” με τη Honda και την στροφή σε κινητήρες Renault είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πώς να χ