Ανακαλούνται 774.000 diesel της Mercedes λόγω παράνομων λογισμικών

Ανακαλούνται 774.000 diesel της Mercedes λόγω παράνομων λογισμικών

Ανακαλούνται 774.000 diesel της Mercedes λόγω παράνομων λογισμικών

    Ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει τα θεμέλια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μετά την VW και τις Fiat-Chrysler, προστίθεται στον χορό των αποκαλύψεων και η Mercedes.

    H γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την φίρμα της Στουτγάρδης να προβεί στην ανάκληση συνολικά 774.000 οχημάτων, εξοπλισμένων με πετρελαιοκινητήρες καθότι τα πραγματικά νούμερα εκπομπών ρύπων με τα δηλούμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις. Από αυτά, τα 234.000 βρίσκονται στην Γερμανία. Πρόκειται για τον ντίζελ των 2.143 κ.εκ. που εξοπλίζει τις C220 και GLC 220 CDI με απόδοση 170 ίππων, αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.598 κ.εκ. της Renault που τοποθετεί η Mercedes στα Vito 109 (απόδοσης 88 ίππων) και 111 CDI (απόδοσης 111 ίππων).

    H Oμοσπονδιακή Aρχή Oδικών Mεταφορών της Γερμανίας (KBA) ανακάλυψε πέντε παράνομα λογισμικά, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να ξεγελούν τα όργανα μετρήσεων προκειμένου να εμφανίζουν τιμές εκπομπών ρύπων πολύ χαμηλότερες του κανονικού. Μετά από τελεσίγραφο της ΚΒΑ προς την Mercedes, στο οποίο προειδοποιούσε με πρόστιμο-μαμούθ ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, το «Αστέρι» ανακοίνωση πως θα αναλάβει την αναβάθμιση των 774.000 παράτυπων αυτοκινήτων.

    Παρόλο το κόστος της ανάκλησης η Mercedes γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς το προαναφερθέν πρόστιμο ή μια αντικατάσταση των λογισμικών θα κόστιζε έτη περισσότερο από τα 100 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αναμένεται να ανέλθει η αναβάθμισή τους.

Tags: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ

    Η νέα Project One, που κινείται από μηχανικά μέρη της Formula 1 και έχει αγωνιστικές προδιαγραφές, θα σπάσει το ρεκόρ ταχύτ

Αύξηση κατά 11.1%  στις πωλήσεις η Mercedes-Benz

    Η Mercedes-Benz διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές της όσον αφορά τις πωλήσεις καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφει αύξ