Το επόμενο Corsa θα είναι και ηλεκτροκίνητο

Το επόμενο Corsa θα είναι και ηλεκτροκίνητο

Το επόμενο Corsa θα είναι και ηλεκτροκίνητο

    Ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Μίκαελ Λοχσέλερ, επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά του Corsa θα έχει στη γκάμα του αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

    Το νέο Corsa θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας από το 2019, ενώ εκεί θα συναρμολογείται επίσης και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του το 2020.

    Το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι το πρώτο του Ομίλου PSA στην Ευρώπη που θα παράγει αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel. O Λοχσέλερ δήλωσε σχετικά με την απόφαση αυτή: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το εργοστάσιο της Σαραγόσα και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής».

    ια την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Opel στη Σαραγόσα έχουν κυλίσει 13 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια ήταν Corsa, καθώς κατασκευάζεται εκεί από το 1982. Σημειώστε ακόμα ότι στο εργοστάσιο της Σαραγόσα παράγονται επίσης τα Mokka X, Crossland X και Citroen C3 Aircross.

    Επισημαίνεται ακόμα ότι το Corsa θα είναι ένα από τα τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα εντάξει στη γκάμα της η Opel έως το 2020. Σύμφωνα τώρα με το επιχειρηματικό πλάνο PACE! της Opel κάθε μοντέλο της που θα πωλείται στην Ευρώπη έως το 2024 θα έχει και ηλεκτροκίνητη έκδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2021 στην αγορά η BMW i4

    Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου της BMW στην έκθεση του Παρισιού, η γερμανική εταιρία μέσω του CEO της, Harald Kruger,

Audi E-Tron GT Concept με 590 άλογα

    Μετά την πρόγευση με τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, ήρθε η επίσημη παρουσίαση του e-tron GT Concept να μας ανοίξει για τ

Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

    Η Porsche ετοιμάζεται προκειμένου το 2019 να ξεκινήσει την παραγωγή του Mission E και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Albrecht