2,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η Porsche 911 Project Gold

2,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η Porsche 911 Project Gold

2,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η Porsche 911 Project Gold

    Τον περασμένο Αύγουστο, η Porsche προχώρησε στη δημιουργία μίας και μόνο μονάδας της 911 (993) Turbo, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής των σπορ οχημάτων της. 

    Το συλλεκτικό μοντέλο ονομάζεται Project Gold και ουσιαστικά πρόκειται για μία ανακατασκευασμένη και ειδικά τροποποιημένη έκδοση της 933 Turbo. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών του τμήματος Porsche Classic και για να λάβει «σάρκα και οστά» χρειάστηκαν 18 μήνες. 

    Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου έχει ανακατασκευαστεί, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο στη χρυσή απόχρωση «Golden Yellow Metallic» της 911 Turbo S Exclusive Series. Τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 3,6 twin turbo κινητήρα απόδοσης 450 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου. 

    Η εκπληκτική αυτή Porsche δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πίστες. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε έναν συλλέκτη να δώσει το ποσό των 2.743.500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να την κάνει δική του, στο περιθώριο της δημοπρασίας του οίκου RM Sotheby’s. 

    Όλα τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο ίδρυμα Ferry Porsche, το οποίο στηρίζει οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα στη Λειψία και στη Στουτγάρδη μέσω προγραμμάτων έρευνας, εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικών υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Porsche 911 Project Gold δεν μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα

    Πριν από λίγες ημέρες η Porsche παρουσίασε το Project Gold.

Porsche 911 Turbo Gemballa GTR 8XX Evo-R με 820 άλογα

    Μετά το Avalanche πακέτο για τις 911 Turbo και Turbo S, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος παρουσιάζει ένα νέο πακέτο -για τα ί

Η νέα 911 με πινελιές Porsche Exclusive

    Ακόμα δεν παρουσιάστηκε καλά-καλά η νέα 992 και το τμήμα εξατομίκευσης της Porsche έπιασε δουλειά σε μια Carrera 4S.