Η Porsche επιστρέφει στα ράλι;

Η Porsche επιστρέφει στα ράλι;

Η Porsche επιστρέφει στα ράλι;

    Η Porsche επιστρέφει στα ράλι; Μπορεί να είναι και έτσι καθώς η συμμετοχή της στο ράλι Γερμανίας (16-19 Αυγούστου) με τον Ρομαίν Ντυμά, εργοστασιακό οδηγός του ομίλου, που πρόσφατα κατέρριψε το ρεκόρ της ανάβασης στο Pikes Peak με το ηλεκτροκίνητο VW, μόνο τυχαία δεν είναι. Εντός έδρας λοιπόν για την Porsche Motorsport, που θα «παρουσιαστεί» στο ασφάλτινο ράλι Γερμανίας με έναν πολύ γρήγορο οδηγό που «παίζει» παντού (πίστες, αναβάσεις ράλι, καθώς έχει συμμετάσχει σε διάφορους ασφάλτινους αγώνες με την 911 GT3 και με τον Ντενίς Ζιροντέ δίπλα του)

    Αυτή η εμφάνιση της Cayman Rally θα είναι μια πρόβα τζενεράλε για το εάν το αυτοκίνητο θα μπορέσει να συναγωνιστεί σε χρόνους τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 - τα WRC δεν θα τα «δει» - ώστε να δοθεί το πράσινο φώς και να προχωρήσει το project Cayman Rally Cars για πλούσιους ιδιώτες. 

Porsche-Cayman-GT4-Clubsport-rally-car-concept-5.jpg

    Πληροφορίες για το αυτοκίνητο δεν υπάρχουν, σε ό,τι αφορά την ιπποδύναμη αλλά και τι βελτιώσεις έχουν γίνει σε αναρτήσεις, διαχείριση της ηλεκτρονικής μονάδας του κινητήρα, τα φρένα, με τον Ντυμά να έχει συμπληρώσει ένα μεγάλο κύκλο δοκιμών εν όψει του ασφάλτινου ράλι Γερμανίας. 

    Να θυμίσουμε ότι η «απλή» έκδοση της 718 Cayman GTS φέρει μοτέρ turbo 4κύλινδρο, επίπεδο, 2.5 λίτρων 366 ίππων. Μόνο που ως πλοηγός δεν θα μάθουμε τους χρόνους που θα «γράψει» ο Ντυμά, στο τιμόνι της Porsche Cayman R-GT, με το Νο 0 στις πόρτες στο ράλι Γερμανίας, (δεν ανακοινώνονται οι χρόνοι του πλοηγού) παρά μόνοι οι άνθρωποι της Porsche Motorsport, κάνοντας τους «λογαριασμούς» τους.

    Πάντως εάν το αυτοκίνητο είναι ανταγωνιστικό και η Porsche προχωρήσει στο project ένα είναι το σίγουρο. Ότι τα ράλι θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά σε δημοτικότητα καθώς όπως και να το κάνουμε το γερμανικό brand είναι πάρα πολύ βαρύ με τεράστια ιστορία στο χώρο των αγώνων.

    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Porsche 935, αποτίοντας φόρο τιμής στη Moby Dick

    Η Porsche 935/78 είναι ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά στην ιστορία της γερμανικής εταιρίας, η οποία το 1978 έτρεξε στο

Επίσημο: Porsche 911 GT2 RS Clubsport

    Βαμμένη με τα χρώματα του πολέμου που διεξάγεται στις πίστες η νέα Porsche 911 GT2 RS Clubsport πραγματοποίησε την παγκόσμι

H Lexus teasάρει το RC F Track Edition

    Η αεροτομή από ανθρακόνημα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία ανήκει στο νέο RC F Track Edition, το οποίο η Lexus ανακοίν