Porsche Cayman E-Volution

Porsche Cayman E-Volution

Porsche Cayman E-Volution

    Η εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Porsche, η οποία έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής για το πως σκοπεύει να μπει και η ίδια στην πρίζα. 

    Η γερμανική εταιρία λοιπόν συμμετέχει από 9-11 Οκτωβρίου στο Συμπόσιο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων που πραγματοποιείται στη Στουτγάρδη, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την πρωτότυπη Cayman Ε-volution, η οποία αποδεικνύει ότι μπορούν και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να προσφέρουν τις επιδόσεις ενός supercar, καθώς επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτ.

    Σύμφωνα με την Porsche η Cayman Ε-volution με αυτονομία 200 χλμ. δε θα μπει στη γραμμή της παραγωγής. Στόχο έχει να προετοιμάσει το έδαφος για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mission E που θα έρθει το 2019 με αυξημένη αυτονομία 500 χλμ. και δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας της σε ποσοστό 80% μέσα σε μονό 15 λεπτά.

    Παράλληλα η Porsche υπενθυμίζει ότι ήταν η πρώτη που λάνσαρε τρία plug-in υβριδικά μοντέλα στην premium κατηγορία, ενώ σχετική τεχνογνωσία έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή της στην κατηγορία LMP1 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Porsche βάζει την 911 στην πρίζα.

Μια plug-in hybrid έκδοση της 911 ετοιμάζει η Porsche.

Οι ηλεκτρικές trackday Porsche θα φορτίζουν σε 15 λεπτά

    Πριν από ενάμιση χρόνο, τον Σεπτέμβρη του 2015, στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Porsche παρουσίασε το Mission E concept, δεί

Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

    Η Porsche ετοιμάζεται προκειμένου το 2019 να ξεκινήσει την παραγωγή του Mission E και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Albrecht