Τα πέντε πιο “φασαριόζικα” μοντέλα της Porsche

Porsche Top 5 Series: The loudest Porsche models

Τα πέντε πιο “φασαριόζικα” μοντέλα της Porsche

    Η Porsche εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργήσει τη σειρά βίντεο Top 5 στην οποία σε κάθε επεισόδιο διαλέγει μια κατηγορία και ξεχωρίζει τα πέντε κορυφαία μοντέλα. 

    Αυτή τη φορά η γερμανική εταιρεία επιλέγει να μας συστήσει τα πέντε πιο δυνατά μοντέλα της όσον αφορά τον ήχο που παράγουν. Πρόκειται για αυτοκίνητα που φτάνουν να παράξουν τόσο δυνατό ήχο ώστε να πρέπει να φορέσει κάποιος ωτοασπίδες όταν βρίσκεται κοντά ώστε να μην πάθουν ζημιά τα αφτιά του. Φυσικά όλα τα μοντέλα είναι αγωνιστικά και δε θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς αφού στους αγώνες ο ήχος όχι απλά δεν περιορίζεται αλλά αρκετές φορές είναι και ένα από τα ζητούμενα.

    Στο νούμερο 5 της λίστας συναντάμε την 911 SC Safari η οποία είναι ντυμένη στα χρώματα της Martini. Η ένταση του ήχου που παράγει φτάνει τα 122.9 dB (το db συμβολίζει τη λέξη decibels και είναι μονάδα μέτρησης του ήχου). Ένα παράδειγμα που μας κάνει να καταλάβουμε την κλίμακα μεγεθών είναι ότι ο η ένταση από την 911 SC Safari είναι στο ίδιο επίπεδο με ένα αλυσοπρίονο.

    Στο νούμερο 4 βρίσκουμε την 911 RSR η οποία ανεβάζει λίγο ακόμα το δείκτη του οργάνου μέτρησης και το οποίο φτάνει τα 123.4 db.

    Στη μέση της λίστας υπάρχει η 928 Trigema. Πρόκειται για ένα σχετικά άγνωστο μοντέλο το οποίο φέρει κινητήρα V8. Αναπαλαιώθηκε πριν μερικά χρόνια από εκπαιδευόμενους μηχανικούς της Porsche και πλέον ο ήχος που βγάζει αγγίζει τα 126.4 db.

    Μια ανάσα πριν την κορυφή τοποθετείται η Porsche 804. Πρόκειται για το μονοθέσιο με το οποίο οι Γερμανοί συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Formula 1 το 1962. Παρά το γεγονός ότι αποδίδει μόλις 180 ίππους η ένταση του ήχου φτάνει τα 137.8 db.

    Ωστόσο, ακόμα και αυτό το νούμερο είναι μικρό μπροστά στα 138.1 db της 911 Carrera RSR Turbo 2.1. Πρόκειται για τόσο δυνατό ήχο που για να μπορέσεις να βρίσκεσαι κοντά στο αυτοκίνητο την ώρα που ο κινητήρας είναι σε λειτουργία πρέπει να φοράς ωτοασπίδες για να μην κινδυνεύσει η ακοή σου.

    Πριν πατήσετε να παίξει το βίντεο βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τους γείτονες.

Porsche Top 5 Series: The loudest Porsche models

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Porsche 918 Spyder βολτάρουν στις Άλπεις [Vid]

    Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει διάφορα κλαμπ αυτοκινήτων να διοργανώνουν βόλτες, ενώ τελευταία υπάρχουν και κάτοχοι supercars

5 τεχνολογίες της Porsche, που από τα αγωνιστικά πέρασαν στον δρόμο

    Συνεχίζοντας την σειρά videos των top 5, η Porsche μας δείχνει σήμερα τις 5 τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιο αγων