Η Volvo παρουσιάζει το 360c Concept

Η Volvo παρουσιάζει το 360c Concept

Η Volvo παρουσιάζει το 360c Concept

    Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα πρωτότυπα που παρουσιάζουν οι εταιρείες να μας δείχνουν πως θα είναι η μετακίνηση χωρίς να χρειάζεται να οδηγούμε ο ως η Volvo με το 360c μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

    Η σουηδική εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νέο της πρωτότυπο έχει σκοπό να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης προς το αεροπλάνο σε ό,τι αφορά αποστάσεις που κυμαίνονται περίπου μέχρι τα 300 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει, η χρήση αεροπλάνου για την κάλυψη τέτοιων αποστάσεων σε σχέση με το αυτοκίνητο απαιτεί περισσότερο χρόνο αν συνυπολογίσει κανείς και τη μετάβαση στο αεροδρόμιο, το check-in και τους ελέγχους ασφαλείας.

    Η πρόταση, λοιπόν, των Σουηδών είναι ότι αντί να πηγαίνουμε μέχρι το αεροδρόμιο θα καλούμε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο και αυτό θα έρχεται, θα μας παραλαμβάνει και θα μας οδηγεί στον προορισμό μας. Το ριζοσπαστικό στοιχείο είναι ότι η Volvo μέσω του 360c δε φαντάζεται το αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως καμπίνα ύπνου, κινητό γραφείο, καθιστικό και χώρο ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό, μία από τις επεμβάσεις που έχει κάνει είναι στο χώρο που διαμορφώνονται ως κρεβάτι να ενσωματώσει μία ειδική κουβέρτα η οποία έχει τον ίδιο σκοπό με τη ζώνη ασφαλείας, να συγκρατήσει το σώμα του επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος.

    Οι Σουηδοί θέλησαν να επανεφεύρουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε μέσω του 360c όμως μόνο το μέλλον θα δείξει αν οι ιδέες τους θα υλοποιηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lexus LF-1 Limitless Concept Πολυτέλεια χωρίς όρια [Vid]

    Σαν λιωμένο μέταλλο που σφυρηλατείται σε ένα ιαπωνικό σπαθί, χαρακτήρισε η Toyota το LF-1 Limitless Concept που παρουσίασε

Infiniti Q Inspiration Concept [Vid]

    Η Infiniti προοιωνίζει το sedan σχεδιασμό του μέλλοντος με το Q Isnpiration Concept που αναμένεται να προσφέρει την απαραίτ

Κοντά στην παραγωγή νέου SUV η Kia [Vid]

    Στο “Auto Expo 2018” του Νέου Δελχί στην Ινδία, η Kia αποκάλυψε, όπως είχε προαναγγείλλει άλλωστε, το νέο SP Concept.