Κοινή πλατφόρμα θα μοιράζονται τα ηλεκτρικά των Audi και Porsche

Κοινή πλατφόρμα θα μοιράζονται τα ηλεκτρικά των Audi και Porsche

Κοινή πλατφόρμα θα μοιράζονται τα ηλεκτρικά των Audi και Porsche

    Οι δύο φίρμες στοχεύουν να ρίξουν το κόστος παραγωγής των επερχόμενων ηλεκτρικών τους οχημάτων, με την ένωση των δυνάμεών τους. 

    Η Porsche και η Audi είναι δύο φίρμες που βρίσκονται κάτω από τη «στέγη» του Volkswagen Group Και επωφελούνται από αυτό, για να ρίξουν το κόστος παραγωγής των νέων τους αυτοκινήτων. 

    Συγκεκριμένα και οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα και για αυτό οι επικεφαλής τους πήραν την απόφαση να εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα. 

    Θα ονομάζεται PPE (Premium Platform Electric) και η Porsche θα ξεκινήσει την εξέλιξη μιας ακόμη που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για ηλεκτροκίνητα supercars στο μέλλον, με τα σήματα της Porsche, της Audi και πιθανότατα, της Lamborghini! 

    Τα σχέδια όμως που έχουν πρώτα οι δύο εταιρείες, είναι δύο ηλεκτρικά SUV για την Audi και ένα σεντάν, ενώ η Porsche εξελίσσει τη Mission E, που θα ταράξει τα νερά στην κατηγορία των σπορ πολυτελών ηλεκτρικών τετράθυρων και θα βάλει σαν ξεκάθαρο στόχο των πρωταγωνιστή της κατηγορίας, που δεν είναι άλλος από το Tesla Model S. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Porsche αγόρασε το 10% της Rimac

    Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο ότι η Porsche έχει στρέψει την προσοχή της στην ηλεκτροκίνηση, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσ

Στην Audi το αφεντικό της Lamborghini

Μετά από έντεκα χρόνια στο τιμόνι της Lamborghini, αναλαμβάνει ο Στέφαν Βίνκελμαν την quattro, η οποία κατασκευάζει μετ

Το Audi RS5 Coupe είναι πιο γρήγορο από ότι αναφέρει η εταιρεία

    Η Audi παρουσίασε το RS5 Coupe το Μάρτιο στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Διευθυντής του