Το Rimac C_Two θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από τον αρχικό σχεδιασμό

Το Rimac C_Two θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από τον αρχικό σχεδιασμό

Το Rimac C_Two θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από τον αρχικό σχεδιασμό

    Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One. Το Concept One είχε ισχύ που ξεπερνούσε τους 1.300 ίππους, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειαζόταν μόλις 2.6 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 355 χλμ./ώρα και η μπαταρία επαρκούσε για την κάλυψη 600 χλμ.

    Πλέον οι Κροάτες ετοιμάζουν το δεύτερο μοντέλο τους με την ονομασία C_Two. Για την ανάπτυξή του η εταιρεία απασχολεί 200 μηχανικούς προκειμένου να το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό από τον προκάτοχό του.

    Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι το βάρος του αυτοκινήτου και πώς θα μειωθεί. Μία λύση που προτάθηκε είναι η αντικατάσταση 222 εξαρτημάτων που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν άλλα τα οποία θα είναι φτιαγμένα από τιτάνιο και θα έχουν κατασκευαστεί με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Βέβαια, αυτό θα αυξήσει το συνολικό κόστος ανάπτυξης κατά 30.000 ευρώ.

    Ένα μοναδικό και ιδιαίτερα καινοτόμο στοιχείο του C_Two είναι ότι το σασί είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, είναι μονοκόμματο και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι μπαταρίες με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν δομικό του στοιχείο. Οι αναρτήσεις είναι στερεωμένες κατευθείαν πάνω στο ανθρακονημάτινο σασί χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για εμπρός και πίσω υποπλαίσιο.

    Για να καταφέρουν κάτι τέτοιο οι Κροάτες συνεργάστηκαν με ανθρώπους που έχουν εμπειρία από τη Formula 1 οι οποίοι σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας, Μάτε Ρίματς, δήλωσαν ότι δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο σε αυτοκίνητο παραγωγής.

    Τέλος, ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία του δεύτερου μοντέλου της Rimac είναι το κινητήριο σύνολο και οι επιδόσεις που θα προσφέρει. Συγκεκριμένα η συνολική απόδοση των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων θα φτάνει τους 1.914 ίππους και τα 2.300 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, οι επιδόσεις θα είναι, 1.85 δευτερόλεπτα για το 0-96 χλμ./ώρα, 4.3 δευτερόλεπτα για το 0-160 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η αυτονομία θα φτάνει τα 650 χλμ.

    Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί σε 150 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rimac C_Two κάνει 0-96 χλμ/ώρα σε 1,85 δευτ [Vid]

    Το δεύτερο ηλεκτρικό supercar της Rimac είναι ένα «οπλοστάσιο» 1.914 ίππων με αυτονομία 650 χλμ.

H Rimac teasαρει το νέο της ηλεκτρικό hypercar [Vid]

    Η Rimac είναι μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία από την Κροατία, μια χώρα που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στην κατασκευή αυτοκ

Pininfarina HK GT Concept στην Έκθεση Γενεύης

    Μπορεί τον Pininfarina να τον ξέρουμε οι περισσότεροι ως οίκο σχεδίασης αλλά μερικές φορές δρα και ως κατασκευαστής και αυτ