Έως και 500 άλογα η νέα BMW M3

Έως και 500 άλογα η νέα BMW M3

Έως και 500 άλογα η νέα BMW M3

    Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η νέα γενιά της BMW M3 θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, τις Pure, Base και Competition, με την τελευταία να είναι η κορυφαία όλων και να αποδίδει 500 άλογα.

    Η M3 Pure θα είναι η βασική έκδοση της νέας M3, όντας και η ελαφρύτερη. Θα αποδίδει 444 άλογα με τον 3,0-λιτρο S58 twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρας να συνδυάζεται αποκλειστικά με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

    Η M3 Base θα αποδίδει 475 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

BMW-M3-CS-21.jpg

    Τέλος, η κορυφαία έκδοση M3 Competition θα παράγει 500 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται και εδώ με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

    Θα φορά ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω, σε αντίθεση με τις άλλες δύο εκδόσεις που θα διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό 18″ μπροστά και 19″ πίσω. Επίσης η M3 Competition θα φορά carbon-κεραμικά φρένα, τα οποία θα προσφέρονται στον πρόσθετο εξοπλισμό των M3 Pure και M3 Base.

    Ανεξαρτήτου έκδοσης, η νέα BMW M3 θα έχει M μπλοκέ διαφορικό και ενεργή ανάρτηση. Αναμένεται να είναι ελαφρύτερη και γρηγορότερη, ακόμη και από την τωρινή M3 CS.

BMW-M3-CS-22.jpg

    Με τη νέα Σειρά 3 να χρησιμοποιεί την CLAR πλατφόρμα που κάνει χρήση αλουμινίου, χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon στις κολώνες του σασί, στα πλαίσια των θυρών και στο τούνελ μετάδοσης, η νέα M3 θα ζυγίζει λιγότερο από τα 1.585 κιλά της M3 CS, μιας και θα διαθέτει ακόμη περισσότερο carbon. Σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά της M3, η νέα υπολογίζεται πως θα ζυγίζει λιγότερο κατά 65 κιλά.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H σκληροπυρηνική BMW M3 CS ξανασυστήνεται

    Αναβαθμισμένο κινητήρα στους 460 ίππους και διάφορα στοιχεία που την κάνουν μοναδική, χαρακτηρίζουν τη νέα BMW M3 CS που μό

Επίσημο: Νέα BMW X4 στην Έκθεσης Γενεύης [Vid]

    Η νέα γενιά της BMW X4 παρουσιάστηκε ενόψει της έκθεσης της Γενεύης διατηρώντας τα σπορτίφ χαρακτηριστικά σε ένα ελαφρώς με

Επίσημο: BMW M3 CS με 460 άλογα [Vid]

    Η ΒΜW M παρουσιάζει τη νέα M3 CS, η οποία είναι ακόμα πιο δυνατή από τη «συμβατική» M3 και θα διατεθεί σε περιορισμένη παρα