Στο σφυρί η διασημότερη μαύρη Ferrari F40

Στο σφυρί η διασημότερη μαύρη Ferrari F40

Στο σφυρί η διασημότερη μαύρη Ferrari F40

    Η F40 είναι κάτι παραπάνω από την καλύτερη Ferrari όλων των εποχών, όπως έχει ανακηρυχθεί από πλείστες όσες ψηφοφορίες ανά τον κόσμο. Αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του ίδιου του Enzo Ferrari, την ύστατη μετενσάρκωση των ιδεωδών του «Γέρου».

    Λέμε όλα αυτά τα ποιητικά για να γίνει πιο εύκολα κατανοητός ο λόγος που, ακόμα και μια διαλυμένη F40, μπορεί να πουληθεί για 400.000 δολάρια. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της σημερινής κατάμαυρης που βλέπουμε να «φτύνει» φλόγες, όταν το 2013 οι Richard Rawlings και Dennis Collins του Gas Monkey Garage, αγόρασαν μια κόκκινη F40 που είχε βγει σχεδόν «ολική» και ανέλαβαν να την αναπαλαιώσουν/βελτιώσουν. Κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει αντικατασταθεί είτε με επίσημα ανταλλακτικά της Ferrari, είτε με ανθρακονημάτινα αγωνιστικά προδιαγραφών, ενώ και το πλαίσιο έχει υποστεί τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

    Ο κινητήρας είναι ο θρυλικός twinturbo V8 των 2.9 λίτρων, με την χαρακτηριστική τρίτη απόληξη ανάμεσα στις δυο της εξάτμισης για την wastegate, αλλά δεν αποδίδει 480 ίππους πια. Και αυτό λόγω των δυο μεγαλύτερων υπερτροφοδοτών και της νέας εξάτμισης, τα οποία έχουν στείλει την ιπποδύναμη κοντά στους 700 ίππους! Οι βελτιώσεις δεν σταματάνε στον κινητήρα και συνεχίζονται στην μετάδοση, με ελαφρύτερο αλουμινένιο βολάν και ανθρακονημάτινο σετ συμπλέκτη, ενώ και η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη σε απόσβεση και απόσταση, προσφορά της εξίσου θρυλικής Penske Racing.

    Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει είναι το μαύρο χρώμα και οι ζάντες της HRE, αλλά και η μεγαλειώδης φλόγα από τις εξατμίσεις που κοσμεί την κεντρική φώτο. Ένα καρέ που έχει κι αυτό την δική του ιστορία, καθότι η φλόγα και η κίνηση των πίσω τροχών απαθανατίστηκαν σε κάποια δυναμομέτρηση. Όλο το υπόλοιπο είναι προϊόν επαγγελματικού photoshop, το οποίο περιλάμβανε μέχρι και στούντιο φωτογράφησης για το αυτοκίνητο.

    Όλα τα ανωτέρω τίθενται στην διαθεσιμότητα του -εξαιρετικά- εύπορου αγοραστικού κοινού σε δημοπρασία, με την αρχική τιμή να ορίζεται στις 600.000 ευρώ. Η τελική υπολογίζεται πως μπορεί να φτάσει μέχρι το 1 εκατομμύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

V8 υβριδικό κινητήρα ανακοίνωσε η Ferrari

    Η επιβεβαίωση ενός νέου κινητήριου συνόλου με ηλεκτροκινητήρα και μοτέρ βενζίνης μπορεί και να σημαίνει ότι έχουμε το πρώτο

Με 15 εκατ Ευρώ αγοράζεις τη μοναδική McLaren F1 GTR Longtail steet-legal

    H McLaren κατασκεύασε συνολικά 106 F1 με τις δέκα από αυτές να είναι οι αγωνιστικές F1 GTR Longtail.

Αυτή είναι η μοναδική στον κόσμο Ferrari SP30 [Vid]

    Από το ξεκίνημα το 2007, το πρόγραμμα Special Projects της Ferrari έχει δημιουργήσει μερικά εκπληκτικά μοντέλα που προορίζο