Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

Έτοιμες οι δύο τελευταίες Agera [Vid]

    Η παραγωγή της Koenigsegg Agera σταμάτησε, με τον Σουηδό κατασκευαστή να το γιορτάζει με δύο ειδικές εκδόσεις, που ονομάζονται Thor και Väder.

    Οι δύο τελευταίες Agera ολοκληρώνουν το τρίο των Final Editions για την Koenigsegg, με την πρώτη να έχει κάνει ντεμπούτο το 2016. Οι Thor και Väder βασίζονται στην Agera RS και διαθέτουν όλα τον επιπλέον εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος.

    Η Thor έχει carbon φινίρισμα δύο τόνων, με τμήματα του αμαξώματος να έχουν διαμαντένιο φινίρισμα. Η συγκεκριμένο Agera RS διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό πτερύγιο στυλ Le Mans για αυξημένη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και διαθέτει τo αεροδυναμικό πακέτο της Koenigsegg.

    Η Väder από την άλλη πλευρά έχει τελειώσει carbon φινίρισμα και διαθέτει δύο μικρά πίσω πτερύγια καθώς και λεπτομέρειες λευκού χρυσού. Η μεγαλύτερη πίσω ενεργή πτέρυγα διαθέτει μοναδικές εγκοπές, που αποκαλύπτουν την εσωτερική λειτουργία της.

    Και οι δύο τελικές εκδόσεις έχουν επίσης προσαρμοσμένες μπροστινές πτέρυγες, μεγαλύτερα μπροστινά και πίσω spoiler και αναβάθμιση του κινητήρα 1MW. Σας θυμίζω ότι ο κινητήρας 1MW της Koenigsegg είναι ένας V8, 5.0-λίτρων, twin-turbo, που αποδίδει 1.360 PS.

    Ένας τέτοιος κινητήρας τροφοδοτούσε την Koenigsegg Agera RS που έσπασε πέντε παγκόσμια ρεκόρ σε δημόσιο δρόμο στη Νεβάδα. Το αυτοκίνητο ρεκόρ έφθασε τότε τα 457,94 km/h, καθιστώντας το το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διάδοχος της Agera RS θα ονομαστεί Ragnarok

    Στην έκθεση της Γενεύης η Koenigsegg θα παρουσιάσει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Agera RS, με τις αναφορές να θέλου

Ο επόμενος «βασιλιάς» της ταχύτητας

    Με μία teaser φωτογραφία, η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος της Agera RS, του ταχύτερου αυτοκινήτου του κόσμου, βρίσκε

H Koenigsegg ετοιμάζει φθηνότερο supercar

    Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή συνεργασίας με τη NEVS, η Koenigsegg κάνει γνωστό ότι θέλει να μεγαλώσει, γι’αυτό και ετοιμά