Επίσημο: McLaren 600LT Spider [Vid]

Επίσημο: McLaren 600LT Spider [Vid]

Επίσημο: McLaren 600LT Spider [Vid]

    Η 600LT Spider, όπως και η αντίστοιχη 600LT Coupé την οποία πρωτοείδαμε το καλοκαίρι του 2018, είναι η ταχύτερη έκδοση της 570S Spider με προσανατολισμό πίστας. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 χωρητικότητας 3,8 λίτρων αποδίδει 600 PS και 63,2 kgm ροπής και συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη SSG επτά σχέσεων.

    Χάρη σε εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, η ζυγαριά δείχνει 1297kg, δηλαδή -100kg λιγότερα σε σύγκριση με την 570S Spider. Λόγω του μηχανισμού της αναδιπλούμενης οροφής, η Spider ζυγίζει μόλις +50kg περισσότερο από την κλειστή έκδοση, αφού το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο (MonoCell II) δεν χρειάστηκε επεμβάσεις για ενίσχυση της ακαμψίας.

    Παρά το επιπλέον βάρος, η 600LT Spider επιταχύνει από τα 0-97km/h σε 2,8'' (ίδιος χρόνος με την Coupé), από τα 0-200km/h σε 8,4'' (+0,2'' πιο αργά) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 323km/h με την οροφή κλειστή και 315km/h με την οροφή ανοικτή.
    
    Το μοντέλο διαθέτει πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης με σφυρύλατα αλουμινένια διπλά ψαλίδια, σκληρότερες βάσεις του κινητήρα και ελαφρύτερα φρένα. Στο ίδιο κλίμα και τα ελαστικά Pirelli P-Zero Trofeo R που σε συνδυασμό με το ταχύτερο τιμόνι και τη βελτιωμένη απόκριση των πενταλ διαμορφώνουν το ιδανικό πακέτο για περιβάλλον πίστας.

    Όπως το monocoque σασί, έτσι και το αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει σταθερή αεροτομή, μεγαλύτερο σπλίτερ και διαχύτη, επιτρέπει παραγωγή κάθετης δύναμης 100kg στα 250km/h.

    Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από Alcantara, τα ανθρακονημάτινα καθίσματα της McLaren P1 (προαιρετικά είναι διαθέσιμα τα ακόμα ελαφρύτερα καθίσματα της McLaren Senna) ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός για τους πελάτες που έχουν προτεραιότητα την απόλυτη μείωση βάρους. Με την οροφή κατεβασμένη, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ακόμη πιο έντονη ηχητική εμπειρία από τις ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις που βρίσκονται λίγο πίσω από τον κινητήρα.

    Σύμφωνα με τη McLaren, η παραγωγή της 600LT Spider θα είναι περιορισμένη, και η τιμή της θα ξεκινά από $256.500, δηλαδή περίπου 225.278 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren 720S Spider με 720 ίππους

    Η γκάμα των McLaren Super Series μεγαλώνει, καθώς η εταιρεία παρουσίασε τη νέα 720S Spider.

Στις 8 Δεκεμβρίου η παρουσίασή της McLaren 720S Spider [Vid]

    Στο ημερολόγιο μας σημειώνουμε την όγδοη μέρα του Δεκεμβρίου, καθώς τότε η McLaren, όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα παρουσιάσει

Βελτιωμένη McLaren 650S Spider

    Η Race!, μια εταιρία βελτίωσης από τη Νότια Αφρική παρουσίασε το βελτιωτικό πακέτο που έχει ετοιμάσει για την McLaren 650S