Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

    Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

    Η κατασκευή της νέας AMG GT 4 Coupe πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, ενώ το λανσάρισμα της στις αγορές θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η νέα AMG GT 4 Coupe επωφελείται από την παραγωγή της στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν, χάρη στην εταιρική συμφωνία ονόματι “Future Vision 2020+”, διασφαλίζεται σε ένα βαθμό και από τη συναρμολόγηση εκεί της νέας AMG GT 4 Coupe.

    Η παραγωγή της στο Σιντελφίγκεν αποφασίστηκε στο συμβούλιο των εργαζομένων το 2014 ως μέρος του μετασχηματισμού του εργοστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 η Mercedes σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στο Σιντελφίγκεν, ενώ 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν επιπλέον στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης του εργοστασίου. Επομένως η συνολική επένδυση θα αγγίζει το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Πέρα από τη νέα AMG GT 4 Coupe στο Σιντελφίγκεν, όπου απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι, παράγεται επίσης η S-Class, η Ε-Class, η  CLS, οι υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach και η οικογένεια των μοντέλων AMG GT, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας μάρκας EQ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7:25.41 έκανε στο Nürburgring η Mercedes-AMG GT 63 S

    Τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ και σήμερα μα

Επίσημο: Mercedes-AMG GT R Roadster

    Η AMG GT R είναι το «όπλο» της Mercedes στις ανά τον κόσμο πίστες, με πρώτη και κυριότερη την «Πράσινη Κόλαση».

Ανάκληση Mercedes AMG GT λόγω προβλήματος στις ζώνες ασφαλείας

    Η διαδικασία της ανάκλησης τελικά μπορεί να εφαρμοστεί και στις καλύτερες οικογένειες, όπως είναι αυτή της Mercedes και μάλ