Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ!

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ!

    Η νέα Project One, που κινείται από μηχανικά μέρη της Formula 1 και έχει αγωνιστικές προδιαγραφές, θα σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής στη θρυλική γερμανική πίστα, όπως υποστηρίζει η μάρκα.

    Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 2017, γνωρίσαμε ένα από τα πιο «ακραία» αυτοκίνητα που έχει φέρει στην παραγωγή η Mercedes-AMG. 

    Πρόκειται για την Project One, η οποία έχει εξελιχθεί σαν ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο και εφοδιάζεται με μηχανικά μέρη κατευθείαν από το μονοθέσιο της Formula 1, με έναν V6 τούρμπο κινητήρα 1.6 λίτρων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που δίνουν απόδοση περίπου 1.000 ίππων. 

    Έτσι η Mercedes πιστεύει πολύ στο μοντέλο της και στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ανακοίνωσε ότι ψάχνουν τον κατάλληλο οδηγό, για να κάνει νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. 

    Θα είναι γρηγορότερη από την Porsche 911 GT2 RS, που ολοκλήρωσε έναν γύρο σε έξι λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκτιμήσεις της φίρμας μιλάνε για χρόνο κοντά στα 6 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα! 

    Οι δηλώσεις της Mercedes-AMG στηρίζονται στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι του στησίματος, αλλά και της αεροδυναμικής, καθώς η Project One μπορεί να προσφέρει έως και 675 κιλά κάθετης δύναμης για σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. 

    Μένει λοιπόν να βρεθεί ο κατάλληλος οδηγός και ύστερα, να δούμε τι μπορεί να κάνει το «θηρίο» της Mercedes-AMG στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου. Όσον αφορά το αυτοκίνητο, θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 μονάδες και θα έχει τιμή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως έχουν προπωληθεί όλες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και το όνομα αυτού: Mercedes-AMG One

    Το είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο σε μορφή προ-παραγωγής.

9 μήνες πίσω στο χρονοδιάγραμμα είναι η Mercedes-AMG One

    Το δύσκολο πρόσωπο της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου δρόμου με κινητήρα προερχόμενο από την Formula 1 αντιμετωπίζει η Mercedes,

7:25.41 έκανε στο Nürburgring η Mercedes-AMG GT 63 S

    Τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ και σήμερα μα