Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ!

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ!

    Η νέα Project One, που κινείται από μηχανικά μέρη της Formula 1 και έχει αγωνιστικές προδιαγραφές, θα σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής στη θρυλική γερμανική πίστα, όπως υποστηρίζει η μάρκα.

    Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 2017, γνωρίσαμε ένα από τα πιο «ακραία» αυτοκίνητα που έχει φέρει στην παραγωγή η Mercedes-AMG. 

    Πρόκειται για την Project One, η οποία έχει εξελιχθεί σαν ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο και εφοδιάζεται με μηχανικά μέρη κατευθείαν από το μονοθέσιο της Formula 1, με έναν V6 τούρμπο κινητήρα 1.6 λίτρων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που δίνουν απόδοση περίπου 1.000 ίππων. 

    Έτσι η Mercedes πιστεύει πολύ στο μοντέλο της και στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ανακοίνωσε ότι ψάχνουν τον κατάλληλο οδηγό, για να κάνει νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. 

    Θα είναι γρηγορότερη από την Porsche 911 GT2 RS, που ολοκλήρωσε έναν γύρο σε έξι λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκτιμήσεις της φίρμας μιλάνε για χρόνο κοντά στα 6 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα! 

    Οι δηλώσεις της Mercedes-AMG στηρίζονται στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι του στησίματος, αλλά και της αεροδυναμικής, καθώς η Project One μπορεί να προσφέρει έως και 675 κιλά κάθετης δύναμης για σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. 

    Μένει λοιπόν να βρεθεί ο κατάλληλος οδηγός και ύστερα, να δούμε τι μπορεί να κάνει το «θηρίο» της Mercedes-AMG στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου. Όσον αφορά το αυτοκίνητο, θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 μονάδες και θα έχει τιμή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως έχουν προπωληθεί όλες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυτελές σκάφος ετοιμάζει η AMG

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και πιο στενή σχέση μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών κατασκευής πολυτελών

Το κορυφαίο αστέρι της Mercedes στον δρόμο

    Η Mercedes τράβηξε πάνω της το ενδιαφέρον του κοινού όταν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το Project One, ένα αυτοκίνητο δρό

Και το όνομα αυτού: Mercedes-AMG One

    Το είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο σε μορφή προ-παραγωγής.