Νέα Mercedes CLA Shooting Brake [Vid]

Νέα Mercedes CLA Shooting Brake

Νέα Mercedes CLA Shooting Brake [Vid]

    Η πρακτική εκδοχή της Mercedes CLA Coupe έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης και τολμούμε να πούμε πως κάνει την Coupe να ζηλεύει, από πλευράς σχεδίασης.    

    Η CLA Shooting Brake συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου, από τον οποίο είναι 48 χλστ. μακρύτερη (4.688 χλστ. συνολικά), 53 χλστ. φαρδύτερη (1.830 χλστ.), προσφέρει 30 χλστ. περισσότερο μεταξόνιο (2.729 χλστ.) και χαμηλώνει το ύψος της κατά 2 χλστ. (1.442 χλστ.). Οι αναλογίες τονίζουν το παράστημα του αυτοκινήτου και το κάνουν να «κάθεται» με περίσσια αυτοπεποίθηση, δίνοντας την αίσθηση φαρδύτερου και χαμηλότερου μοντέλου. Σε αυτό βοηθά και η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, η οποία ωστόσο δεν έχει ζημιώσει τον χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Τουναντίον, έχει κερδίσει 8 χλστ. σε σχέση με πριν. Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και ο χώρος των αποσκευών, ο οποίος πήρε 10 λίτρα σε σχέση με πριν και έφτασε αισίως τα 505.

    Εκεί που κερδίζει ασύγκριτα το πορτμπαγκάζ είναι στο άνοιγμα της πόρτας του, το οποίο πλέον φτάνει τα 87,1 εκατοστά – 23,6 ολόκληρα εκατοστά περισσότερα σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση.

    Στο εσωτερικό συναντάμε το ταμπλό της A-Class, με τις κορυφαίες εκδόσεις να εξοπλίζονται με το σύστημα πολυμέσων MBUX και την ενιαία διαμόρφωση με τις 2 οθόνες των 10,25 ιντσών στο πάνω μέρος.

    Από μηχανικής άποψης, ξεχωρίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd: 0,26. Κανονικά θα ήταν μια εντυπωσιακή τιμή, αν δεν υπήρχε το 0,23 της CLA Coupe και το παγκόσμιο ρεκόρ στο 0,22 της A-Class Sedan. Κάτω από το ιδιαιτέρως καλαίσθητο αμάξωμα προς το παρόν συναντάμε μόνο τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζίνης των 225 ίππων και το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-TRONIC. Η CLA 250 μπορεί να είναι η μοναδική έκδοση τώρα, αλλά στο εμπορικό πλασάρισμα του μοντέλου τον Σεπτέμβριο θα δούμε και τα υπόλοιπα μοτέρ που θα προέρχονται από την CLA Coupe.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με 1.100 ίππους το Project One της Mercedes

    Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για το Mercedes Project One το αυτοκίνητο της AMG που μεταφέρει την τεχνολογί

Mercedes-AMG GT R: Αποκαλύφθηκε το θηρίο

    ο «θηρίο» των 585 ίππων της Mercedes-AMG αποκαλύφθηκε επίσημα στο Goodwood και εντυπωσίασε