Ζάντες αλουμινίου vs σιδερένιες στην υδραυλική πρέσα

Ζάντες αλουμινίου vs σιδερένιες στην υδραυλική πρέσα

Ζάντες αλουμινίου vs σιδερένιες στην υδραυλική πρέσα

    Πολλές φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις για τις ζάντες του αυτοκινήτου μας και το πόσο δυνατές είναι. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι ζάντες αλουμινίου προφανώς και είναι πιο όμορφες από τις σιδερένιες, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο ανθεκτικές όσο οι σιδερένιες;

    Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Την απάντηση μας τη δίνει το κανάλι του youtube Hydraulic Press, το οποίο αρέσκεται στο να λιώνει/διαλύει πράγματα στην υδραυλική πρέσα και αυτή τη φορά είπε να κάνει συγκριτικό ανάμεσα στα δύο είδη ζαντών.

    Έτσι θα δούμε πως συμπεριφέρεται μία ζάντα αλουμινίου και μία σιδερένια υπό πίεση… Όπως μας λέει και ο παρουσιαστής του καναλιού, οι ζάντες αλουμινίου αντέχουν περισσότερη πίεση από τις σιδερένιες, συμπεριφέρονται όμως εντελώς διαφορετικά. Και αυτό γιατί το αλουμίνιο ραγίζει και τελικά σπάει, ενώ το σίδερο λυγίζει και παραμορφώνεται αλλά ποτέ δεν σπάει.

    Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά αυτοκίνητα που προορίζονται για σκληρή χρήση χρησιμοποιούν σιδερένιες ζάντες αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και μετά από ένα σκληρό χτύπημα, αφού δεν θα σπάσουν όπως θα συνέβαινε με αυτές του αλουμινίου.

    Βέβαια, σε καθημερινά και σπορ αυτοκίνητα οι ζάντες αλουμινίου είναι η πιο ενδεικτική λύση καθώς πέραν της καλύτερης εμφάνισης είναι και πιο ελαφριές εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη οδική συμπεριφορά.
 

STEEL Vs. ALLOY WHEELS Which One Is Stronger? Hydraulic Press Test!

Tags: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Porsche 918 Spyder βολτάρουν στις Άλπεις [Vid]

    Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει διάφορα κλαμπ αυτοκινήτων να διοργανώνουν βόλτες, ενώ τελευταία υπάρχουν και κάτοχοι supercars

Στην πίστα με την εκρηκτική McLaren Senna [Vid]

    Όχι, δεν μπορείτε να αγοράσετε μια από τις 500 McLaren Senna που κατασκευάστηκαν.

Η McLaren Senna ποζάρει με το μονοθέσιο του Άιρτον! [Vid]

    Χορευτικές φιγούρες γύρω από το μονοθέσιο του Άιρτον Σένα κάνει η McLaren που φέρει το όνομα του Βραζιλιάνου.