Ηλεκτρικό Rimac One με 1.088 ίππους [Vid]

Ηλεκτρικό Rimac One με 1.088 ίππους

Ηλεκτρικό Rimac One με 1.088 ίππους [Vid]

Μετά από πέντε χρόνια, η κροατική Rimac κατάφερε επιτέλους να παρουσιάσει το One, το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής. 

Η Rimac παρουσιάζει το Concept_One παραγωγής που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα. Με το όνομα Concept_One να δημιουργεί μια σύγχυση, το μοντέλο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους του κόσμου και να αφήσει ελεύθερα τα 1.088 άλογα.

Με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής ισχύος 1.088 ίππων και ροπής 1.600Nm,το Rimac One έχει, όπως είναι αναμενόμενο, συγκλονιστικές επιδόσεις με τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 2,6 δλ. Αυτά, παρά το βάρος των 1.850 κιλών που δυστυχώς είναι αναπόφευκτο με τη συστοιχία των μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 82 ΚWh.

Οι τέσσερις κινητήρες του Rimac λειτουργούν ταυτόχρονα ως γεννήτριες ισχύος κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα και μάλιστα μπορούν να παράγουν μεγάλη ισχύ επιβράδυνσης που κάνουν τα κεραμικά φρένα χρήσιμα μόνο σε πολύ μεγάλες ταχύτητες. Παράλληλα, μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού παίζουν ταυτόχρονα το ρόλο του ESP και του Torque Vectoring System, για να εξασφαλίζεται η μέγιστη πρόσφυση ξεχωριστά σε κάθε τροχό.

Με πλαίσιο χωροδικτύωμα και αμάξωμα από αλουμίνιο και ίνες άνθρακα για τη διατήρηση του βάρους σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο, το One διαθέτει αγωνιστικής φιλοσοφίας αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια.

Εντυπωσιακό αισθητικά, με πραγματικά κορυφαία τεχνολογία και απόδοση, το Rimac One θα κατασκευαστεί αρχικά σε οκτώ αντίτυπα με κόστος που μάλλον θα πλησιάζει το 1.000.000¤, καθώς αυτό δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από τον κατασκευαστή. Όπως ο ίδιος δηλώνει, στόχος του ήταν να κατασκευάσει το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος και όχι ένα ακόμα supercar. ΑπΆ ότι φαίνεται, μάλλον τα κατάφερε. 

Rimac All Wheel Torque Vectoring

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Rimac teasάρει το νέο της hypercar [Vid]

    Η Rimac Automobili μετά την teaser φωτογραφία του νέου της ηλεκτρικού hypercar που ετοιμάζει, συνεχίζει το teasάρισμα δίνον

Νέο ηλεκτρικό hypercar από τον Rimac

    Η Rimac Automobili την περίοδο αυτή αναπτύσσει ένα νέο hypercar που θα είναι καλύτερο και ταχύτερο από το Concept One.

Η Rimac ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό hypercar

    Η Rimac Automobili ανακοίνωσε πως πήρε χρηματοδότηση 30 εκατ.