Νέες φωτογραφίες της Aston Martin Valkyrie

Νέες φωτογραφίες της Aston Martin Valkyrie

Νέες φωτογραφίες της Aston Martin Valkyrie

    Χωρίς να κάνει μεγάλη επιτυχία, η Aston Martin δημοσίευσε στο Instagram τρεις νέες φωτογραφίες με το πολύ-αναμενόμενο hypercar Valkyrie. Το «θηρίο» αναπτύσσεται από τη Red Bull Racing και φαίνεται εντυπωσιακό χάρη στο φουτουριστικό του σχήμα, που είναι εξίσου ξεχωριστό με αυτό της McLaren Speedtail και της Mercedes-AMG One.

    Το εσωτερικό εμπνέεται από τα μονοθέσια της Formula 1, υιοθετώντας τη θέση «πόδια ψηλά» για τον οδηγό. Η καμπίνα από ανθρακονήματα ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, αν και το τιμόνι φαίνεται εξαιρετικά περίπλοκο.

aston-martin-valkyrie-2.jpg

    Το αυτοκίνητο θα διαθέτει τον πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό κινητήρα, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής νόμιμο για το δρόμο. Η Cosworth σχεδιάζει ένα V12, 6.5-λίτρων, με ισχύ 1.130 ίππων. Ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων, που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα μήνα, μας επέτρεψε να ακούσουμε το απίστευτο ήχο του. Η Valkyrie αναπτύσσεται με τη βοήθεια των οδηγών της F1 Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

    Ο Christian Horner, επικεφαλής της Aston Martin Red Bull Racing Team, δήλωσε ότι η Valkyrie βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια της προσομοίωσης, αναφέροντας ότι ένα πραγματικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει δοκιμές είτε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2019. Το υπερ-αυτοκίνητο αναπτύσσεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων σχεδιασμένο από τον Chief Technical Officer της RBR, Adrian Newey, με το δύσκολο έργο να διοχετεύσει την τεράστια δύναμη στον πίσω άξονα.

aston-martin-valkyrie.jpg

    Ενώ ο αρχικός στόχος ήταν η Valkyrie να ζυγίζει 1.000 κιλά, υπήρξε μια αλλαγή του σχεδίου και το hypercar θα είναι λίγο πιο βαρύ. Μετά από όλα, έχει ένα τεράστιο κινητήρα V12 συν ένα ηλεκτρικό κινητήρα.

    Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας περιμένει υπομονετικά τον πύραυλο της Aston Martin, από τον οποίο θα κατασκευαστούν μόνο 150 μονάδες. Όλα έχουν ήδη πωληθεί για 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Valkyrie με AMR Track Performance Pack

    Η Aston Martin ανακοίνωσε πως οι 150 πελάτες της Valkyrie θα μπορούν να επιλέξουν και το πακέτο AMR Track Performance.

Η Aston Martin Valkyrie με αγωνιστικές περιβολές, σε Volante και AMR εκδόσεις

    Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Marco Van Overbeeke ετοίμασε μια σειρά 73 φωτογραφιών που μας δείχνουν την Volante και την AMR έκδ