Το safety car έκλεψε την παράσταση στο Λε Μαν (vid).

Το safety car έκλεψε την παράσταση στο Λε Μαν

Το safety car έκλεψε την παράσταση στο Λε Μαν (vid).

    Ακόμα και ο Μαρκ Γουέμπερ εντυπωσιάστηκε από τις «πιρουέτες» του αυτοκινήτου ασφαλείας στο Λε Μαν, κατά τη διάρκεια της νεροποντής στις κατατακτήριες του αγώνα. 

    Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, η τρίτη περίοδος των κατατακτήριων για τον αγώνα αντοχής των 24 ωρών του Λε Μαν διακόπηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής. Στο διάστημα αυτό, το αυτοκίνητο ασφαλείας, ένα Audi R8, πραγματοποιούσε γρήγορους γύρους στην πίστα της Σαρθ για να διαπιστώσει το επίπεδο πρόσφυσης και τις συνθήκες.

    Προφανώς η πρόσφυση ήταν ελάχιστη και έτσι, σε μια δεξιά στροφή της πίστας, το R8 «δίπλωσε» και άρχισε να πηγαίνει με το πλάι για πολλά μέτρα, θυμίζοντας αγωνιστικό σε αγώνες drift και όχι αυτοκίνητο ασφαλείας.

    Στο πηδάλιο του R8 όμως δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε οδηγός, αλλά ο τέσσερις φορές νικητής του Λε Μαν Γιάνικ Νταλμάς, ο οποίος δίνοντας ένα ρεσιτάλ ψυχραιμίας και σωστών χειρισμών, συνέχισε κανονικά την πορεία του μετά την μεγαλειώδη πλαγιολίσθηση.

    Εκείνη την ώρα, οι οδηγοί των ομάδων παρακολουθούσαν στα μόνιτορ την πορεία του safety car για να διαπιστώσουν τις συνθήκες στην πίστα και ο πρώην οδηγός της F1 και συμμετέχων στο Λε Μαν με την ομάδα της Porsche, ο Μάρκ Γουέμπερ, εντυπωσιάστηκε από την σκηνή την οποία αναπαράστησε κάνοντας τις σχετικές χειρονομίες για το «ανάποδο τιμόνι».

    Δείτε το σχετικό video με το εξαιρετικό drift και την αντίδραση του οδηγού της Porsche, η ομάδα της οποίας να αναφέρουμε ότι θα βρεθεί στην pole position του αγώνα που ξεκινά το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 15:00 ώρα Γαλλίας.

BIG SAFETY CAR MOMENT DRIFT ON RED FLAG 24H LE MANS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Audi R8 LMS GT4 μπορεί να γίνει δικό σου…

    Εντάξει, δικό σου δεν μπορεί να γίνει, ούτε δικό μου… καθώς κοστίζει 200.000 ευρώ!

Ανανεωμένο Audi R8 LMS

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει σήμερα μια νέα εξέλιξη του R8 LMS, που ονομάζεται R8 LMS GT3, το τέταρτο αγωνι

Η Audi παραδίδει το 100ο RS3 LMS σε χρυσό χρώμα

    Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του στην εκδήλωση Audi Summit στη Βαρκελώνη, το RS3 LMS θεωρείται ήδη «εμπορι