Πιο άγριο και πιο δυνατό το Audi R8

Πιο άγριο και πιο δυνατό το Audi R8

Πιο άγριο και πιο δυνατό το Audi R8

    Η Audi παρουσιάζει τα ανανεωμένα R8 Coupe και Spyder, τα οποία θα ξεκινήσουν εμπορική πορεία στην Ευρώπη από τις αρχές του 2019. Το ανανεωμένο R8 σύμφωνα με την Audi Sport έχει περίπου 50% κοινά εξαρτήματα με το αγωνιστικό R8 LMS GT3 και 60% κοινά εξαρτήματα με το αγωνιστικό R8 LMS GT4.

    Σχεδιαστικά τα ανανεωμένα R8 Coupe και R8 Spyder αποκτούν νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος της γρίλιας που αντλούν έμπνευση από αυτές του θρυλικού Ur-quattro.

    Υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα, νέος διαχύτης, νέες απολήξεις εξατμίσεων (μαύρες στο απλό R8 και ματ τιτανίου στο R8 V10 Performance Quattro (όπως ονομάζεται πλέον το R8 V10 Plus), με το κάλυμμα του κινητήρα και του φίλτρου αέρα να αποτελείται από τρία μέρη και να προσφέρεται είτε από πλαστικό είτε από carbon. Στο εσωτερικό συναντάμε νέες ταπετσαρίες και νέα διακοσμητικά.

Audi-R8-Facelift-2019-11.jpg

    Υπάρχουν νέες ζάντες 19″ και 20″, carbon-κεραμικά φρένα, με το μπροστά stabilizer να μπορεί να κατασκευαστεί και από CRFP και αλουμίνιο, που μειώνει το βάρος κατά 2 κιλά.

    Μηχανικά ο V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας δυναμώνει ενώ συνεχίζει να προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Ο κινητήρας έχει νέο ψυγείο λαδιού, νέο φίλτρο σωματιδίων βενζίνης και είναι ικανός να παράγει έως και 1,5 G πλευρικής επιτάχυνσης.

Audi-R8-Facelift-2019-8.jpg

    Ο V10 κινητήρας στο απλό R8 αποδίδει 570 άλογα με 550 Nm ροπής, αύξηση 30 ίππων και 10 Nm ροπής από τη pre-facelift γενιά. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,5 δευτερόλεπτα το R8 Spyder), έχοντας τελική ταχύτητα 324 χλμ/ώρα (322 χλμ/ώρα το R8 Spyder).

    Το Audi R8 V10 Performance Quattro αποδίδει 620 άλογα με 580 Nm ροπής, αύξηση 10 ίππων και 20 Nm ροπής από τη pre-facelift γενιά. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,1 δευτερόλεπτα (3,2 δευτερόλεπτα το R8 Spyder), έχοντας τελική ταχύτητα 331 χλμ/ώρα (329 χλμ/ώρα το R8 Spyder).

    Η ανάρτηση του R8 και το ESC έχουν νέες ρυθμίσεις, ενώ βελτιωμένο είναι και το σύστημα διεύθυνσης, με το Audi drive select να αποκτά τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (dry, wet, snow, performance). Το ανανεωμένο R8 ακινητοποιείται από τα 100 χλμ/ώρα σε 1,5 μέτρο νωρίτερα σε σχέση με το pre-facelift μοντέλο, ενώ για τα 200-0 χλμ/ώρα χρειάζεται 5 μέτρα λιγότερα.

    Οι ιδιοκτήτες του R8 μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 3 εξωτερικά πακέτα, αναλόγως με τον επιλεγμένο κινητήρα, που προσθέτουν μπροστά splitter, διαχύτη και πλαϊνές ποδιές. Στον πρόσθετο εξοπλισμό τα σήματα της Audi μπορούν να βαφτούν σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, με τα νέα μεταλλικά χρώματα Kemora Grey και Ascari Blue να προστίθεται στα διαθέσιμα χρωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamborghini Huracan Performante Spyder [Vid]

    Οι φίλοι της Lamborghini περίμεναν πως και πως την παρουσίαση του νέου supercar της ιταλικής μάρκας και πλέον το πλήρωμα το

Audi R8 V10 Plus Limited Edition μόνο για 44 τυχερούς

    Οι οπαδοί του Audi R8 μπορούν τώρα να αγοράσουν μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση του αγαπημένου τους supercar, που λέγεται ότι είν

Δύο Audi R8 μέσα σε κτίριο αξίας ενός δις $ [Vid]

    Συνήθως στα videos που βλέπουμε με αυτοκίνητα τις περισσότερες φορές έχουμε και δράση.