Το 2021 αναμένεται το crossover της Ferrari και ίσως είναι υβριδικό

Το 2021 αναμένεται το crossover της Ferrari και ίσως είναι υβριδικό

Το 2021 αναμένεται το crossover της Ferrari και ίσως είναι υβριδικό

    Ο Sergio Marchionne έχει πει επανειλημμένα ότι η Ferrari δεν θα κατασκευάσει ποτέ crossover. Τα σχέδια της Ιταλικής εταιρίας μπορεί να έχουν αλλάξει, αν το βρετανικό περιοδικό Car είναι σωστό.

    Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται πάνω σε ένα crossover που φέρει την κωδική ονομασία F16X.

    Θα είναι ο αντίπαλος των Aston Martin DBX και Lamborghini Urus, το crossover θα μοιάζει με ένα «coupe υψηλών προδιαγραφών», που θα εμπλουτίζεται με τα στυλ της Ferrari.

    Το crossover αναπτύσσεται παράλληλα με τη διάδοχο της GTC4, η οποία φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2020. Είναι σχεδιασμένο για να βγει στην αγορά ένα χρόνο αργότερα και θα διαθέτει μια ελαφριά πλατφόρμα αλουμινίου.

    Το μοντέλο θα προσφέρεται με κινητήρα V8 ή υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η μετάδοση κίνησης σε όλους τους τροχούς θα είναι στάνταρ και το σύστημα πιθανότατα θα μεταφερθεί από τη διάδοχο της GTC4.

    Το crossover της Ferrari θα κοστίζει περισσότερα από 300.000 ευρώ και θα βοηθήσει τη Ferrari να διπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις της σε περίπου 16.000 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και όμως αυτό είναι Ferrari...

    Προφανώς δεν έχουμε συνηθίσει κάτι τέτοιο να το αποκαλούμε...

Νέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti σε τέσσερις χρωματισμούς

    Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι η 488 GTB Pista είναι από τις πιο γρήγορες και εστιασμένες Ferrari που έχουν κυκλοφορήσει π

Ποιος είναι πίσω από το τιμόνι της LaFerrari Aperta; (vid)

    Η LaFerrari Aperta είναι μια ειδική σειρά πολύ περιορισμένης παραγωγής, ένα δώρο για τους φίλους της Ferrari που γιορτάζει