Νέα one off Ferrari P80/C [Vid]

Νέα one off Ferrari P80/C [Vid]

Νέα one off Ferrari P80/C [Vid]

    Η Ferrari παρουσίασε τη νέα P80/C, ένα μοναδικό υπεραυτοκίνητο πίστας που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προτιμήσεις ενός ιδιαίτερου πελάτη από το Hong Kong ο οποίος δηλώνει λάτρης των Ferrari της δεκαετίας του '60.

    Το project ξεκίνησε το 2015 με ενεργή συμμετοχή του ιδιοκτήτη στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του μοντέλου. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, η P80/C είναι εμπνευσμένη από τις 330 P3/P4, Dino 206 S και 250 LM ενώ ορισμένα στοιχεία αεροδυναμικής προέρχονται από την τεχνογνωσία της ομάδας στη Formula 1.

    Η απουσία φωτιστικών σωμάτων, η σταθερή ανθρακονημάτινη αεροτομή, το γιγαντιαίο σπλίτερ, ο αντίστοιχα μεγάλος διαχύτης και οι αλουμινένιες εσοχές στο καπάκι του κινητήρα, κάνουν ξεκάθαρο από την πρώτη ματιά ότι το μοντέλο σχεδιάστηκε για την πίστα. Εξάλλου, η P80/C δεν είναι νόμιμη για χρήση στο δρόμο, ούτε και υπόκεινται σε κάποιου είδους αγωνιστικούς περιορισμούς. Εκτός από τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, σήμα κατατεθέν του μοντέλου είναι το παρμπρίζ και η γραμμή των παραθύρων η οποία σβήνει στις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

    Στην πίστα, η P80/C φορά αγωνιστικές ζάντες 18" όμως η διατίθενται και μεγαλύτερες ζάντες 21" που κολακεύουν περισσότερο τις αναλογίες της.

    Από πλευράς μηχανικών μερών, P80/C βασίζεται στην αγωνιστική 488 GT3, με την οποία μοιράζεται και τον twin-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, όμως είναι ακόμη ταχύτερη χάρη στην άρση των περιορισμών της FIA. Το αποτέλεσμα είναι 5% καλύτερη αεροδυναμική και άγνωστα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και η Ferrari δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα στον τύπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oneoff Ferrari στο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας

    Ο εγγονός του Ανιέλι, Λάπο Ελκαν, παρήγγειλε αποκλειστικά για τον…εαυτό του μία Ferrari GTC Azzura, που βασίζεται στη Lusso

Ferrari Monza SP1 & SP2 με σχεδίαση από το παρελθόν

    Η Ferrari παρουσίασε επίσημα τα Monza SP1 και SP2, τα πρώτα μοντέλα της Icona σειράς της.

Νέα Ferrari 488 GTB Pista Piloti σε τέσσερις χρωματισμούς

    Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι η 488 GTB Pista είναι από τις πιο γρήγορες και εστιασμένες Ferrari που έχουν κυκλοφορήσει π