62 χρόνια μετά συνεχίζεται η παραγωγή της Jaguar D-Type [Vid]

62 χρόνια μετά συνεχίζεται η παραγωγή της Jaguar D-Type

62 χρόνια μετά συνεχίζεται η παραγωγή της Jaguar D-Type [Vid]

    Στη Jaguar θυμήθηκαν πως από τα 100 κομμάτια της D-Type που είχαν ανακοινώσει το 1955, είχαν ολοκληρώσει μόνο τα 25, έτσι συνεχίζουν την παραγωγή τώρα. 
    
    Το τμήμα κλασσικών αυτοκινήτων της Jaguar αποφάσισε να ξεπεράσει τον εαυτό του με ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο για τη φίρμα, την Jaguar D-Type. Το εμβληματικό αυτοκίνητο της εταιρείας, τη δεκαετία του ’50, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα της στους αγώνες της εποχής, έχοντας μάλιστα πάρει τη νίκη και στις 24 ώρες του Λε Μαν, τρεις συνεχείς χρονιές από το 1955 έως το 1957. 

    Εκείνη την εποχή η D-Type διατίθετο σε δύο εκδόσεις, που χαρακτηρίζονταν από το μεγαλύτερο και το μικρότερο ρύγχος. Η Jaguar είχε ανακοινώσει πως και για τους δύο τύπους θα κατασκευάζονταν 100 αυτοκίνητα, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτή η παραγωγή και το τελευταίο αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο του Κόβεντρι ήταν αυτό με τον αριθμό 75. 

    Τώρα όμως το τμήμα κλασσικών αυτοκινήτων της Jaguar πήρε την απόφαση να ολοκληρωθεί η παραγωγή, έτσι θα κατασκευάσει τα υπόλοιπα 25 οχήματα και στους δύο τύπους. Αυτό είναι το πιο μεγαλεπήβολο, σε ποσότητα, project που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας καθώς μέχρι τώρα είχε ανακατασκευάσει έξι αγωνιστικές E-Type και εννέα XKSS D-Type.

Tags: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντεμπούτο στην Καλιφόρνια η Jaguar XE SV Project 8 [Vid]

    Αποκαλύφτηκε στο φετινό Σαλόνι του Λος Άντζελες, ωστόσο ακόμα αντηχεί στα αφτιά μας ο μπάσος ήχος της Jaguar XE SV Project

Η ακριβότερη Jaguar E-Type στην ιστορία

    Η E-Type που βλέπετε στις φωτογραφίες έσπασε κάθε ρεκόρ τιμής, όντας η ακριβότερη στην ιστορία του μοντέλου.