Αυτή η Maserati θα μπαίνει στην πρίζα!

Αυτή η Maserati θα μπαίνει στην πρίζα!

Αυτή η Maserati θα μπαίνει στην πρίζα!

    Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε δήλωσε ότι μέχρι και το 2019, ενδέχεται να δούμε ένα σπορ μοντέλο από τη Maserati το οποίο θα είναι... ηλεκτρικό!

    Η Μaserati παρουσίασε το όμορφο Alfieri Concept και έπειτα από συζητήσεις που έγιναν στον όμιλο FCA, υπάρχει πιθανότητα να βγει στην παραγωγή ως ηλεκτρική! Μάλιστα, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO του Fiat-Chrysler Group, είπε ότι ίσως τη δούμε και πριν το 2019 και ότι θα είναι το αντίπαλο δέος των Tesla. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο «ηλεκτρισμένο» πλάνο τους. 

    Το νέο SUV της Maserati με το όνομα Levante φαίνεται πως ακολουθεί στη σειρά για να... εφοδιαστεί με μπαταρίες σε μια Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενη υβριδική) έκδοση, ενώ στα σκαριά είναι και ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης! Μέχρι τώρα, το μοναδικό μίνι ηλεκτρικό της Fiat ήταν το 500e, το οποίο ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ και όπως ομολόγησε ο Μαρκιόνε, η εταιρεία είχε 10.000 δολάρια ζημία για κάθε μια μονάδα που πουλούσε. Ο λόγος ύπαρξής του ήταν οι αυστηροί κανονισμοί ρύπων της Καλιφόρνια. 

    Πάντως οι κινήσεις αυτές είναι λίγο περίεργες, δεδομένου ότι ο Ιταλοκαναδός είναι γνωστός για την «αντιηλεκτρική» λογική του. Ο ίδιος πιστεύει ότι το μέλλον δεν είναι στο ρεύμα και έχει πει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να «βγάλεις λεφτά» με τα ηλεκτρικά. Χαρακτηριστικά, είχε αναφέρει ότι η Tesla είναι το καλύτερο παράδειγμα για τη θεωρία του, αφού όπως ο ίδιος λέει δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να επιτύχει ετήσιο κέρδος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Porsche: Το Mission E θα είναι καλύτερο από τα Tesla

    Η Porsche ετοιμάζει να περάσει στη παραγωγή την έκδοση παραγωγής του Mission E Concept, με το μοντέλο να βγαίνει στην αγορά

6 δις ευρώ επενδύει η Porsche στην ηλεκτροκίνηση

    Η Porsche μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στα νερά της ηλεκτροκίνησης και αυτό φαίνεται από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μ