6 δις ευρώ επενδύει η Porsche στην ηλεκτροκίνηση

6 δις ευρώ επενδύει η Porsche στην ηλεκτροκίνηση

6 δις ευρώ επενδύει η Porsche στην ηλεκτροκίνηση

    Η Porsche μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στα νερά της ηλεκτροκίνησης και αυτό φαίνεται από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μέχρι το 2022 θα έχει επενδύσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε συναφείς τεχνολογίες, ποσό που είναι διπλάσιο σε σχέση με αυτό που είχε προβλεφτεί αρχικά. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών αλλά και plug-in υβριδικών μοντέλων.

    Από το σύνολο των 6 δις ευρώ, τα 500 εκατομμύρια θα διατεθούν για την εξέλιξη νέων εκδόσεων της Mission E, 1 δις θα πάει σε έρευνα για την εισαγωγή ηλεκτρική και υβριδικής τεχνολογίας στο σύνολο της γκάμας και άλλα 700 εκατομμύρια θα πάνε στην ανάπτυξη υποδομών φόρτισης  και σε έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και λύσεων έξυπνης κινητικότητας.

    Αυτή τη στιγμή η Porsche ετοιμάζεται για την έναρξη παραγωγής του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της, της Mission E. Προς το παρόν, οι Γερμανοί ετοιμάζουν τη γραμμή παραγωγής στην οποία θα συναρμολογείται το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο.

    Επίσης, η εταιρεία από τη Στουτγκάρδη συμμετέχει στο Ionity, μια κίνηση στην οποία συμμετέχουν επίσης οι BMW, Daimler και Ford. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ανάπτυξη, μέχρι το 2020,  ενός δικτύου που θα αποτελείται από 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης και θα απλώνεται σε βασικές οδικές αρτηρίες της Ευρώπης.

    Από ό,τι φαίνεται, σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Porsche για αύξηση των επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση έπαιξε η απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της plug-in υβριδικής έκδοσης της Panamera η οποία αντιπροσωπεύει το 60% του συνόλου των πωλήσεων του μοντέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2019 ξεκινά η παραγωγή του Mission Ε

    Η Porsche ετοιμάζεται προκειμένου το 2019 να ξεκινήσει την παραγωγή του Mission E και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Albrecht

Η Porsche βάζει την 911 στην πρίζα.

Μια plug-in hybrid έκδοση της 911 ετοιμάζει η Porsche.

Οι ηλεκτρικές trackday Porsche θα φορτίζουν σε 15 λεπτά

    Πριν από ενάμιση χρόνο, τον Σεπτέμβρη του 2015, στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Porsche παρουσίασε το Mission E concept, δεί