Η νέα McLaren 720S κάνει το 0-200-0 χλμ/ώρα σε 12,4 δευτ.

Η νέα McLaren 720S κάνει το 0-200-0 χλμ/ώρα σε 12,4 δευτ.

Η νέα McLaren 720S κάνει το 0-200-0 χλμ/ώρα σε 12,4 δευτ.

    Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου της σειράς Super Series της McLaren, η βρετανική φίρμα λύνει σιγά σιγά το γρίφο.

    Τα νέα στοιχεία που μας ανακονώνει ο κατασκευαστής αφορούν το εξελιγμένο σύστημα πέδησης και τις τιμές ακινητοποίησης, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

    Καταρχήν, στον στάνταρ εξοπισμό του νέου supercar είναι τα κεραμικά φρένα, ενώ οι δαγκάνες είναι μικρότερου βάρους, σε σχέση με την 650S και πιο άκαμπτες. Επίσης, η νέα McLaren θα φορά ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli, P Zero Corsa, τα οποία χαρίζουν επιπλέον 6% πρόσφυση, συγκριτικά με την 650S.

    Με βάση τα παραπάνω, στις δοκιμές φρεναρίσματος, υπό την καθοδήγηση του επίσημου δοκιμαστή Κρις Γκούντγουιν, το νέο μοντέλο, εκτός του γεγονότος ότι επιταχύνει το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτ., χρειάζεται μόλις 4,6 δευτ. και 117 μέτρα απόσταση για να ακινητοποιηθεί από 200-0 χλμ./ώρα.

    Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρότερη κατά 6 μέτρα από εκείνη της 650S και σχεδόν όμοια με την σαφώς ταχύτερη P1, η οποία αντίστοιχα επιβραδύνει σε 4,5 δευτ. και απόσταση 116 μέτρων.

    Στο παρακάτω video δείτε στιγμιότυπα από τις εξαντλητικές δοκιμές της νέας McLaren, ντυμένη με το απαραίτητο καμουφλάζ, στις οποίες δοκιμάζεται το ενεργό σύστημα ελέγχου του σασί Proactive Chassis Control II:

Behind the scenes drifting the 2nd generation McLaren Super Series on track

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

McLaren F1 LM-Spec πωλείται για πάνω από 15 εκατ. δολάρια

    Πριν σχεδόν τρία χρόνια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s σε εκδήλωση που έγινε στο Mon

Έχοντας για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1

    Γνώρισε τον Go Hiramatsu, έναν Ιάπωνα δικηγόρο, ο οποίος έχει επιλέξει να έχει για καθημερινό αυτοκίνητο μια McLaren P1.

Long Tail έκδοση και για την 720S

    Ο επικεφαλής της McLaren, Mike Flewitt, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει LT (Long Tail) έκδοση και για την 720S, η οποία μόλις απ