Πολυτελές σκάφος ετοιμάζει η AMG

Πολυτελές σκάφος ετοιμάζει η AMG

Πολυτελές σκάφος ετοιμάζει η AMG

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και πιο στενή σχέση μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών κατασκευής πολυτελών σκαφών καθώς συνδέοντας τα σκάφη με διάσημες μάρκες αυτοκινήτων όπως η Bugatti ή η Aston Martin τις βοηθάει να γίνουν πιο γνωστές και αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

    Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το Niniette 66 που αντλεί έμπνευση από την Bugatti Chiron, το γιοτ της Porsche που σχεδιάστηκε από το Studio F.A. Porsche και κατασκευάστηκε από την Dynamiq και το Aston Martin AM37 που η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής σκαφών, Quintessence Yachts.

    Τώρα, σειρά παίρνει η AMG η οποία φαίνεται ότι “ζήλεψε” και θέλει και αυτή το δικό της το σκάφος το οποίο δε θα μπορούσε να συνδέεται με άλλο μοντέλο της γκάμας της πέραν του Project One για αυτό και η ονομασία του θα είναι Cigarette Racing 515 Project ONE.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές επιπλέον πληροφορίες πέρα από την εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο μας δίνει μια πρώτη αίσθηση του πώς θα είναι το σκάφος αυτό.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες αν θα χρησιμοποιηθεί και εδώ ο κινητήρας του Project One αλλά το θεωρούμε μάλλον απίθανό αφ’ ενός λόγω της πολυπλοκότητάς του και αφ’ ετέρου επειδή το σύνηθες για τέτοιου είδους σκάφη είναι να ξεπερνάνε τους 1.000 ίππους που αποδίδει το δημιούργημα της AMG.

    Η παρουσίαση του σκάφους θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στην έκθεση σκαφών του Μαΐάμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και το όνομα αυτού: Mercedes-AMG One

    Το είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο σε μορφή προ-παραγωγής.

Η Mercedes θέλει να γίνει «βασίλισσα» του Νίρμπουργκρινγκ

    Η νέα Project One, που κινείται από μηχανικά μέρη της Formula 1 και έχει αγωνιστικές προδιαγραφές, θα σπάσει το ρεκόρ ταχύτ

9 μήνες πίσω στο χρονοδιάγραμμα είναι η Mercedes-AMG One

    Το δύσκολο πρόσωπο της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου δρόμου με κινητήρα προερχόμενο από την Formula 1 αντιμετωπίζει η Mercedes,