Τυφλός οδήγησε πρώτη φορά και μάλιστα AMG GT R

Τυφλός οδήγησε πρώτη φορά και μάλιστα AMG GT R

Τυφλός οδήγησε πρώτη φορά και μάλιστα AMG GT R

    Στη Mercedes πιστεύουν ότι ακόμα και το πιο μεγάλο όνειρο ενός ανθρώπου όχι απλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αλλά επιβάλλεται να συμβεί αυτό.

    Τη φιλοσοφία της αυτή την απέδειξε κάνοντας ένα μοναδικό δώρο στον Μπαρτ Χίκυ, έναν εκ γενετής τυφλό ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος παρά τη δυσκολία που του έφερε η ζωή, εδώ και τριάντα χρόνια εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων.

    Η μεγάλη του αγάπη άλλωστε είναι τα αυτοκίνητα, καθώς λατρεύει να τα αγγίζει, να τα επιδιορθώνει, ενώ του αρέσει μέχρι και η μυρωδιά τους. Ωστόσο το μεγάλο παράπονο του Μπαρτ ήταν ότι ποτέ του δεν είχε οδηγήσει ένα αυτοκίνητο.

    Ο γιος του Μπρένταν, με τον οποίο είναι πολύ δεμένος και του έχει μεγάλη αδυναμία, με τη βοήθεια της Mercedes κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του πατέρα του. Η γερμανική εταιρεία λοιπόν παραχώρησε μια πράσινη AMG GT R, ώστε ο Μπαρτ να βιώσει την εμπειρία της οδήγησης.

    Αυτό συνέβη, προφανώς για λόγους ασφαλείας, στην αποξηραμένη λίμνη Alvord που βρίσκεται στο Όρεγκον των Η.Π.Α. Εκεί ο Μπαρτ μπόρεσε να πατήσει άφοβα στην τεράστια ευθεία βαθιά το γκάζι της AMG GT R φτάνοντας ακόμα και τα 177 χλμ./ώρα, καθώς δεν υπήρχαν όρια ταχύτητας, άλλα οχήματα, εμπόδια ή πεζοί.

    Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η θηριώδης AMG GT R διαθέτει V8 4.0 λίτρων biturbo κινητήρα, έχει ισχύ 585 ίππων και ροπή 700 Nm. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δευτ. και φτάνει τα 318 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται με βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7:25.41 έκανε στο Nürburgring η Mercedes-AMG GT 63 S

    Τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ και σήμερα μα

Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

    Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

Ανάκληση Mercedes AMG GT λόγω προβλήματος στις ζώνες ασφαλείας

    Η διαδικασία της ανάκλησης τελικά μπορεί να εφαρμοστεί και στις καλύτερες οικογένειες, όπως είναι αυτή της Mercedes και μάλ